Филмите, очаквани от милиони кино почитатели през 2021

Филмите, очаквани от милиони кино почитатели през 2021
14 Януари 2021

2020-а беше трудна в много отношения за всички ни, а за киното можем да я определим като катастрофална. Не само че пандемията ту отваряше, ту затваряше киносалоните, включително и в България, но и голяма част от очакваните заглавия бяха отложени за по-добри времена. Така списъкът за 2021-ва се увеличи значително и тя се оказва изключително богата откъм потенциални блокбъстъри, които Холивуд ще разпрати към света. Ето някои от филмите, за които да се оглеждате тази година, и кога се очаква да ги видим на екран, като реда, в който ви ги представяме е според датата на премиерата им:

"Смъртта може да почака" (No Time To Die) на Кари Джоджи Фукунага. След няколко отлагания вече силно се надяваме 25-ият филм за Джеймс Бонд да не бъде бавен повече. Това ще е последният път, в който Даниъл Крейг играе 007. Легендарният шпионин се е отдал на пенсия в Ямайка, но му се налага да се откаже от нея, за да помогне на стария си приятел Феликс (Джефри Райт). Така Бонд се оказва на нова мисия - да спаси отвлечен учен, но това ще доведе до неизбежен сблъсък с мистериозния злодей Сафин (Рами Малек). Лентата се очаква по кината на 2 април.

"Черната вдовица" (Black Widow) на Кейт Шортхенд. Тайният агент Наташа Романоф (Скарлет Йохансон) получава първия си самостоятелен филм във вселената на Marvel. Историята обаче запраща зрителите малко по-назад във времевата линия на супергеройските филми - действието се развива след "Капитан Америка: Войната на героите" (2016 г.), а Наташа трябва да се изправи срещу миналото си отпреди да е станала Отмъстител. В ролите са и Дейвид Харбър, Флорънс Пю и Рейчъл Вайс. Очаква се на 7 май.

"Годзила срещу Конг" (Godzilla vs. Kong) Новият филм за гигантски чудовища е продължение едновременно на "Конг: Островът на черепа" (2017 г.) и "Годзила: Кралят на чудовищата" (2020 г.). Както заглавието ясно казва, на екран ще се сблъскат двете легендарни филмови чудовища, докато човечеството наблюдава с притаен дъх този сблъсък. Междувременно организацията "Монарх" ще се опита да научи повече за произхода на титаните, докато други хора ще задвижат план, чиято цел е да премахне всички гигантски чудовища - добри или лоши - от лицето на Земята. Ще се появи по екраните на 21 май.

"Бързи и яростни 9" (F9) на Джъстин Лин. Франчайзът, превърнал се в яростна машина за бързи пари, отново ще се концентрира върху Доминик Торето (Вин Дизел) и неговото "семейство", което този път има срещу себе си един от най-добрите шофьори и убийци в света - Джейкъб (Джон Сина). Гответе се за нови юмручни схватки, преследвания с автомобили и дори кола с ракетен двигател отгоре. Феновете вероятно ще се зарадват да видят завръщането и на мълчаливия Хан, който уж загина в предните филми, но… Холивуд. Премиерата е на 26 май.

"Топ Гън: Маверик" (Top Gun: Maverick) на Джоузеф Козински. Том Круз се завръща в образа на авио аса Маверик в продължението на екшън класиката "Топ Гън". Филмът се развива 35 години след събитията от първата част, а легендарния пилот Питър “Маверик” Мичъл решава да стане инструктор. Към него се присъединяват Дженифър Конъли и Вал Килмър. Обещанието е за невероятни въздушни каскади. А премиерата - на 2 юли.

"Дюн" (Dune) на Дени Вилньов. Една от най-очакваните мегапродукции на 2021-а. Мащабна екранизация по легендарната фантастика на Франк Хърбърт, а ние стискаме палци всичко да е наред с кината, за да можем да го видим на голям екран. В главните роли са Тимъти Шаламе, Зендая, Оскар Айзък, Дейв Батиста, Джейсън Момоа и Хавиер Бардем. Трябва да излезе на 1 октомври.

"Последният дуел" (The Last Duel) на знаменития режисьор и продуцент Ридли Скот. Тази историческа драма, базирана на книгата на Ерик Джагър, връща публиката във времена на рицари и благородни дами. Филмът разказва историята на двама мъже - и най-добри приятели - от 14 в., чиито отношения стигат до грозен обрат заради жена. Резултатът от раздора помежду им е това, че трябва да се изправят един срещу друг в дуел до смърт. Актьорският състав е предвождан от Бен Афлек, Мат Деймън и Адам Драйвър. Премиерата е насрочена за 15 октомври.

"Мисията: невъзможна 7" (Mission: Impossible 7) на Кристофър Макуори. Том Круз отново е в ролята на агентът Итън Хънт и отново ще трябва да спасява света, специализирал се във възможно най-сложните мисии. Детайлите за момента не са ясни, но с оглед на високото ниво на екшън, което държат последните няколко филма от поредицата, този със сигурност ще е в същия дух. Филмът излиза на 4 ноември.

► "Елвис" (Elvis) С оглед на всичките биографични филми за музиканти беше неизбежно да видим такъв и за Краля на рокенрола. Добрата новина е, че режисьор е Баз Лурман ("Мулен Руж", "Великият Гетсби"). В главните роли - на Елвис Пресли и неговия мениджър - са Остин Бътлър ("Имало едно време в Холивуд") и небезизвестният Том Ханкс. Ще очакваме лентата на 5 ноември.

► "Уестсайдска история" (West Side Story) на Стивън Спилбърг. Филмът е любопитен с това, че адаптира легендарния мюзикъл от края на 50-те. В главната роля е Ансел Елгорт (Baby Driver), чийто персонаж Тони ще има интересна любовна история с Мария (дебютиращата Рейчъл Зеглър). Пускането му е насрочено за 10 декември.

► Продължението на "Матрицата" (The Matrix 4) През 1999г. оригиналния филм "Матрицата" буквално разтресе кино индустрията и се превърна в един от най-въздействащите екшън филми на всички времена. В четвъртата част на култовия кинохит феновете отново ще видят своите любимци Киану Рийвс и Кари-Ан Мос в ролите на Нео и Тринити. В нея ще участват още Джеда Пинкет Смит, Патрик Харис, Джонатан Гроф и други. Премиерата е предвидена за 22 декември.

► "Шерлок Холмс 3" (Sherlock Holmes 3) на Декстър Флечър. Робърт Дауни-син се завръща в прочутия образ, отново придружен от Джъд Лоу като д-р Уотсън и Рейчъл Макадамс като страшно гореща мадама със секси корсети. Сюжетът пресъздава Викторианска Англия. Очаква се на 22 декември.

Прочетете още