Спечели супер яки награди в играта на Сити - „На пътя животът е с предимство“!

Радио и Телевизия Сити представят:

„На пътя животът е с предимство“

Участвай в играта на Сити и покажи колко много знаеш за пътната безопасност. Всяка седмица може да спечелиш страхотни награди!

За да се включиш е необходимо да  харесаш Facebook страницaтa на Сити и на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“,да  тагнеш приятел и да отговориш на въпроса.

Всяка седмица можеш да спечелиш различна награда: - раница и външна батерия, видеорегистратор, комплект безжични слушалки с микрофон, смарт гривна.

И това не е всичко – в края на периода един от всички участници може да спечели велосипед

Инициативата се провежда под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“

Преди първия учебен ден - Радио Сити и ДА „Безопасност на движението по пътищата“ стартират Фейсбук игра посветена на пътната безопасност.

Преди първия учебен ден Радио Сити стартира Фейсбук игра посветена на пътната безопасност. В рамките на четири седмици малки и пораснали ще могат да демонстрират колко знаят и да научат нови важни факти свързани с безопасността на движението по пътищата. Инициативата преминава под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и е част от общата кампания с радиоверигата – „На пътя животът е с предимство“.

Всеки понеделник и сряда в периода до 9 октомври ще бъде публикуван по един въпрос свързан с безопасността ни на пътя в официалната Фейсбук страница на Радио Сити. В играта може да участва всеки, като е нужно само да хареса във Фейсбук страницата на радиото и тази на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и да отбележи свой приятел. „Така посланията ни за безопасност на пътя ще достигнат до повече хора, за да ги призовем да бъдат по-внимателни и отговорни на пътя“, посочват организаторите. Всяка седмица ще бъдат давани по две награди, като печелившите ще се теглят на случаен принцип от всички участвали, дали верен отговор и спазили правилата на играта.

Всяка от четирите седмици ще бъде тематична и ще наблегне на различни аспекти от пътната безопасност. Разбира се, първата е свързана именно с децата и връщането им в класните стаи и е под мотото „Отново на училище“. Затова и днешният въпрос ще акцентира на един от основните елементи от безопасността на децата в автомобила – правилната употреба на детските столчета. Наградите през нея също ще бъдат тематични – две раници, оборудвани с мобилна батерия, за да може всички учебни пособия: и тези на хартия и интерактивните да са винаги под ръка. Всяка следваща седмица ще има различен акцент: „Безопасност в автомобила“, в която наградите ще са видеорегистратори; „Паркирай телефона“ – през която двама късметлии ще получат безжични слушалки с микрофон, за да могат да шофират по-безопасно. Последната седмица ще премине под мотото „Живей активно, спазвай правилата“, като наградите ще бъдат фитнес гривни.

Организаторите няма да анонсират предварително въпросите във всяка от седмиците, но съветват всички желаещи да участват в тях да слушат внимателно посланията в рамките на кампанията „На пътя животът е с предимство“, които се изпъчват по Радио Сити и Сити ТВ. Тогава със сигурност няма да се затруднят да дадат верните отговори. В края на целия период ще бъде изтеглена и една голяма награда от всички участвали в играта – велосипед, разбира се оборудван с всички елементи за безопасност на пътя: каска, светлоотразителна лента, звънец и фар.

Инициативата е обвързана и с Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември), в която се провеждат редица инициативи свързани и с безопасността на движението. Затова организаторите са избрали този период, за да може темата да достигне до още повече хора в България и да ги накарат да бъдат по-внимателни, по-отговорни и по-толерантни на пътя. Инициативата преминава под мотото „На пътя животът е с предимство“ – националния слоган на пътната безопасност за 2020 г.

Официални правила

 

Печеливши:

15.09.2020

Петя Атанасова - раница и външна батерия 

18.09.2020

Бойка Димитрова - раница и външна батерия

22.09.2020

Юлита Николова - видео регистратор

25.09.2020

Златка Ангелова - видео регистратор

29.09.20

Доника Караиванова - комплект безжични слушалки с микрофон

02.10.2020

Младен Ташев - комплект безжични слушалки с микрофон

06.10.2020

Диа Андреева - смарт гривна

09.10.2020

Валя Филипова - смарт гривна

09.10.2020

Марина Христева - Голямата награда - велосипед