Taylor Swift чупи рекорди с новия ѝ албум Folklore

Taylor Swift чупи рекорди с новия ѝ албум Folklore
2 Август 2020

Изненадващо осмият студиен албум на Taylor Swift - Folklore, който излезе на музикалния пазар в световен мащаб на 24 юли, счупи няколко рекорда през първата седмица след пускането му, съобщи BBC.

Започнахме с думата "изненадващо", защото албумът, записан по време на изолацията заради коронавируса, звучи встрани от попа, който доминира в последните три албума на Taylor, а те определно ѝ донесоха множество успехи.

В Spotify Folklore постигна 80,6 милиона посещения за един ден, което е най-високият резултат в историята за жена изпълнител. В САЩ от диска досега са продадени 846 000 копия, което го прави най-продавания албум за годината след само седем дни на пазара.

Swift става първата жена изпълнител, която има седем албума, обявени за №1 в Америка и първият артист в историята на класациите зад Океана с продадени по над 500 000 копия за една седмица от седем свой албума.

Освен че оглавява класацията на Billboard в САЩ, Folklore достигна върха и във Великобритания, Финландия, Австралия, Норвегия, Нова Зеландия и Белгия. В Ирландия пък Taylor вече има пет №1 албума - повече от всеки друг изпълнител жена от 21-ви век, с което тя изпревари дори Madonna и Beyoncé.

Прочетете още