Sting & Shaggy: От любов към Ямайка създават албума "44/876"

Sting & Shaggy: От любов към Ямайка създават албума
9 Март 2018

След като световните супер звезди Sting & Shaggy зарадваха феновете си с новината за съвместен албум, днес стартират и предварителните поръчки на изданието. Заглавието 44/876 е комбинация от кодовете на родните страни на двамата – Великобритания и Ямайка, а албумът е вдъхновен от любовта им към островната държава. Премиерата на 44/876 е на 20-ти април, 2018 (Анимато Мюзик/ Universal Music Group) във формати стандартно CD, супер делукс издание и винил.

Снимка: Анимато Мюзик/ Universal Music Group

Музиката на Sting е повлияна от Ямайските ритми, както по времето на The Police, така и през голяма част от соловата му кариера. Shaggy е роден и израснал в столицата на Ямайка – Кингстън и през годините трупа солиден музикален опит в денс клубовете на Бруклин и Манхатън. 

Първоначално двамата изпълнители се събират, за да запишат парчето “Don’t Make Me Wait” като трибют към Карибското звучене, “белязало” музикалните им пътища. И историята завършва с цял албум – жизнерадостен, мелодичен и вдъхновяващ.

Снимка: Анимато Мюзик/ Universal Music Group

Пилотното парче “Don’t Make Me Wait” излезе в края на януари, 2018 г. и дебютира под #1 в престижната класация Billboard Hot 100. Заснето в Кингстън, Ямайка, видеото към него е режисирано от Gil Green (Nicki Minaj, Drake) и празнува взаимната любов на двамата изпълнители към островната държава.

Новият албум 44/876 е записан в Ямайка и Ню Йорк, а в студиото Sting & Shaggy са заобиколени от редица влиятелни музиканти, сред които легендарният басист Robbie Shakespeare от бандата Sly and Robbie, денс хол сензацията AidoniaMorgan Heritage, Branford Marsalis, Agent Sasco и Dominic Miller.

Sting & Shaggy са заедно не само в студиото, но и на път. Това лято двамата таланти тръгват на европейско турне на различни исторически места и ще изпълнят най-големите си хитове и специална селекция от парчета от новия им албум. Турнето ще премине и през България с два концерта на Sting в Античен театър, Пловдив на 19-ти и 20-ти юни!

Прочетете още