Spice Girls отказаха турне в САЩ и 80 милиона паунда

Spice Girls отказаха турне в САЩ и 80 милиона паунда
10 Януари 2019

Spice Girls са отказали американско турне, от което биха спечелили 80 милиона паунда. Като причина се изтъква евентуално „напрежение“ между членовете на групата и това, че евентуална обиколка в САЩ би отнела много време.

Момичетата от Spice Girls - Мелани Браун, Мелани Чизхолм, Ема Бънтън и Джери Халиуел – миналата година заявиха, че се събират отново, но без Виктория Бекъм. По план концертите започват на 29 май тази година. Очаква се Spice-ките да гастролират в Манчестър, Ковънтри, Съндърланд, Единбург, Бристол и Лондон. Билетите за концертите на Острова бяха пуснати в продажба на 10 ноември в 10.30 часа британско време и се разпродадоха за часове. Малко по-късно бяха пуснати билети за допълнителни дати.

Култовата британска поп група са получили оферта и за турне в САЩ, но „те се страхуват, че ще отнеме много време от 2019“. Концертите във Великобритания ще бъдат големи и затова момичетата са резервирани за САЩ – те знаят от опит, че прекалено много време, прекарано заедно, може да доведе до напрежение. Последния път те имаха уговорка за 47 участия, което се оказа доста трудно и доведе до отмяна да концертите им в Южна Америка, Австралия, Азия и Африка.

Освен „напрежението“, всяка от членовете на Spice Girls е майка и осъзнава, че не може да отсъства дълго от вкъщи.

Spice Girls са създадени през 1994 г. в Лондон и са обявени за социален феномен. За 18 години техните хитове 11 пъти са оглавявали класациите. Групата е продала над 40 милиона албума.

Прочетете още