Samsung разработват процесори за автономни автомобили

Samsung разработват процесори за автономни автомобили
12 Февруари 2018

Корейският гигант Samsung планира да доставя ключови хардуерни компоненти за колите, които се движат автономно на водещите производители и така да превърнат самоуправляващите автомобили в сериозен източник на приходи за компанията.

Samsung вече са започнали да работят върху нова серия процесори, носещи кодовото име Exynos Auto. Въпросните архитектури ще са оптимизирани за инфотейнмънт системи, Heads-Up дисплеи и цифрови табла за управление, информира AndroidHeadlines. 

Samsung Exynos Auto се разработва с акцент върху оптимална интернет свързаност и ще осигурява поддръжка, не само за LTE, но и за 5G мрежите. Инженерите на компанията вече работят над новия процесор, а ако всичко върви по план масовото производство ще стартира през последното тримесечие на годината.

Аudi потвърдиха, че проявяват интерес към Exynos Auto и ще станат първата компания, която ще използва процесорите в собствените си модели. Това ще се случи през 2019г. Можем да сме сигурни, че другите водещи производители също ще започнат да използват новите процесори на Samsung в бъдещите си автономни автомобили.

Прочетете още