Samsung работи по бюджетен смартфон със сгъваем дисплей

Samsung работи по бюджетен смартфон със сгъваем дисплей
4 Декември 2019

През настоящата година отбелязахме дебюта на първите смартфони със сгъваем екран, а очакванията са през 2020 да видим още повече устройства от този тип. Корейското издание The Korea Herald ни запознава с част от бъдещите устройства благодарение на информация от източници от бранша. Сред моделите са поне два от Samsung, като единият от тях ще е с вертикално сгъване, а другият ще бъде подобрена версия на Galaxy Fold.

Първият телефон се очаква да бъде представен през февруари заедно с новата флагманска серия Galaxy S11, а новият Galaxy Fold най-вероятно ще дебютира през август. Разширяването на портфолиото от сгъваеми смартфони зависи и от интереса към устройствата с вертикално сгъване, които ще се появят в началото на 2020. Очаква се цената на предложението от този тип на Samsung да е около 750 евро, което ще го постави в по-масовия сегмент. За сравнение, цената на сегашния Galaxy Fold стартира от 2000 евро.

LG също се очаква да представи сгъваем модел догодина, като компанията вече има множество патенти в тази насока. Съвсем наскоро видяхме един от тях, който показва устройство, което прилича много на Huawei Mate X. Корейците вече са демонстрирали прототип на сгъваем смартфон пред свои клиенти, но плановете им в това отношение не са финализирани.

Прочетете още