С над 2 млрд. долара приходи "Аватар: Природата на водата" стана шестият най-касов филм в историята

С над 2 млрд. долара приходи
23 Януари 2023

"Аватар: Природата на водата" продължава да доминира в северноамериканската бокс-офис класация за шеста поредна седмица. За този период филмът на James Cameron успя да надхвърли 2 милиарда долара приходи от прожекциите по света, което го прави шестият филм в историята с такова постижение и първият от началото на пандемията. 

Режисьорът пък се утвърди като абсолютният властелин на бокс-офиса, защото още два от въпросните шест филма са негови - освен "Природата на водата", първият в класацията "Аватар" и третият - "Титаник". Другите са "Отмъстителите: Краят" и "Отмъстителите: Война без край", както и "Междузвездни войни: Силата се пробужда".

"Природата на водата" на практика вече изпълни финансовата цел, поставена от Cameron още преди премиерата. Режисьорът каза в интервю, че лентата трябва да влезе в топ 5 на най-печелившите филми в историята, за да излезе на печалба и да оправдае бъдещите продължения. Очаква се в следващите дни продукцията да надмине по печалба четвъртия в подреждането "Силата се пробужда" (2.07 милиарда долара) и петия "Война без край" (2.04 милиарда).

"Аватар", който излезе по кината преди 13 години, остава най-успешният филм за всички времена с приходи от 2.9 милиарда долара. "Отмъстителите: Краят" го следва с 2.79 милиарда, а "Титаник" е трети с 2.19 милиарда.

Прочетете още