RAYE – първата жена, носител на приза „Автор на годината“ на наградите BRIT

RAYE – първата жена, носител на приза „Автор на годината“ на наградите BRIT
28 Февруари 2024

След като получи рекордните седем номинации за награда BRIT, RAYE записа името си в историята като се превърна в първата жена – носител на приза за автор на годината. Наградата е специална и се връчва преди официалната церемония, която ще се проведе на 2 март в O2 Arena в Лондон. Категорията „Автор на годината“ е нова, датира от 2022 г. и победителят се определя от експертно жури. Предишните призьори са Ed Sheeran и Kid Harpoon.

RAYE ще излезе на сцената на O2 Arena и като изпълнител, заедно с Becky Hill, Calvin Harris & Ellie Goulding, Dua Lipa, Jungle, Kylie Minogue, Rema и Tate McRae.

Британската звезда се сдоби с цели 7 номинации за BRIT, като така тя изпревари Craig David, Gorillaz и Robbie Williams, които държаха предишния рекорд с по шест номинации за една година. Изпълнителката изпрати една от най-успешните си години в професионален план и седемте номинации го доказват. В началото на февруари 2023 г. тя издаде дебютния си албум „My 21st Century Blues“. Сред отличията BRIT, за които Raye е номинирана са „Поп изпълнител на годината“, „Песен на годината“ и „Албум на годината“. Певицата ще се бори и да спечели приза за „Най-добър нов изпълнител“.

Прочетете още