Първи межународен творчески лагер за писане на песни - Sofia Songwriting Camp

Първи межународен творчески лагер за писане на песни - Sofia Songwriting Camp
15 Май 2019

Властелини на корейския поп, продуценти на Кайли Миноуг и български автори се събират в Боровец за първия межународен творчески лагер за писане на песни.

Български автори създават хит за корейския пазар – шансът това изречение да излезе от сферата на научната фантастика и да се превърне в реалност се нарича Sofia Songwriting Camp. Първият у нас международен творчески лагер за писане на песни привлича 16 топ композитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от 4 европейски държави, които ще живеят 6 дни в планината с 9 от най-ярките български изпълнители, между които Pavell & Venci Venc’, DARA и Михаела Маринова. Между 13-ти и 19-ти май Боровец ще се превърне в притегателен център за европейската музикална индустрия по покана на „Вирджиния Рекърдс“, а поточната линия за хитове в курорта стартира под патронажа на заместник кмета на културата – Тодор Чобанов.

Сред участниците в Sofia Songwriting Camp е Cazzi Opeia – шведската прелест, за която челните позиции в К-поп чартовете са постоянна величина. С помощта на музикален център „Икономов“ финландските къщички на хотел „Ястребец“ ще се превърнат в мобилни студия, а в тях родните автори ще кръстосват потенциала си с творци като Крис Янг – основно перо в екипите на Кайли Миноуг, Лайнъл Ричи и Род Стюърд. В магичната атмосфера на планината своето ноу хау ще сподели и британецът Jungleboi (Найт Масуку), работил върху песните на Риана и Уил Ай Ем.

Съорганизатор на мащабното събитие е Робин Йенсен, един от най-изявените мениджъри в музикалния издателски бизнес (Ekko Music Rights Europe) и създател на някои от най-успешните екипи и творчески срещи за писане на музика в Европа.

Пресконференцията за старта на Sofia Songwriting Camp съвпадна с рождения ден на „Вирджиния Рекърдс“, която вече 27 години се старае да ‘вдига левела‘ на българската музика.

Прочетете още