Pavell & Venci Venc' празнуват 10 години на сцена с концерт в столичен клуб

Pavell & Venci Venc' празнуват 10 години на сцена с концерт в столичен клуб
14 Март 2023

На 31 март най-емблематичното хип-хоп дуо у нас Павел и Венци Венц ще се качат на сцената на Sofia Live Club, за да отпразнуват своята 10-годишнина! След близо двегодишна пауза, в която публиката предположи, че дуетът се е разделил, момчетата правят рязък завой в творчеството си и създават съвсем различна и еволюирала музика от тази, която почитателите им познават. Двете нови парчета, с които Павел и Венци Венц категорично заявиха, че още творят заедно, излязоха в началото на 2023, събудиха позаспалите фенове и се качиха в музикалните класации часове след пускането им в публичното пространство.

Ако ти липсвам“ излезе в края на януари, а под видеото в различните платформи заваляха стотици щастливи коментари по повод завръщането на Павел и Венци. Дуетът не просто създава нова страхотна песен и аранжимент, но и визуално изпраща музиката си „на друга планета“. Клипът напомня на филмовия шедьовър „Дюн“ и е първият в България, който залага на body language (езика на тялото) за изпяването на песента, тъй като Павел и Венци свалят маските чак в края на парчето.

Призрак“ е втората песен, която се появи точно на 3 март и шашна феновете с избора на муза, а именно красивата Диляна Попова. Павел нарича парчето и клипът към него „семпла красота“ и го определя като може би най-емоционалния им проект до момента. Песента е била написана в периода между края на пандемията и началото на войната в Украйна, когато Павел и Венци се замислят дали ще могат да продължат да практикуват само и изцяло професията на артист-изпълнител или ще трябва да се преориентират.

„Представих си живота без музика - всичко, което би останало от мен в такъв живот, е призрак.“  – споделя Павел Николов.

За концерта, с който дуото ще отпразнува 10 години на сцена, Павел и Венци Венц са поканили изцяло дамска банда - Рая Христова (клавири), Ева Вергилова (китара) и Сара Чакърова (барабани). Заедно с тях Павел и Венци подготвят аранжименти на някои от най-разпознаваемите им песни, както и на най-новите, които ще изпълнят на живо в Sofia Live Club на 31 март. Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim.

С музиката на Павел и Венци Венц израсна цяло едно поколение. Музикалните братя имат повече от 20 хит сингъла и над 95 милиона гледания. Техният дебютен албум "SeTaaBrat" е №1 на ITunes за най-продаван албум в страната.

Автори са на хитове на DARA, Криско, Сантра, Михаела Маринова и други. Печелили са много награди, сред които 3 пъти "БГ дует на годината" на Годишните музикални награди на БГ Радио.

Прочетете още