Обявиха нова дата за наградите Grammy

Обявиха нова дата за наградите Grammy
Снимка: THE RECORDING ACADEMY
19 Януари 2022

Церемонията по връчването на наградите Grammy за 2022-ра вече има нова дата. Събитието бе планирано да се състои на 31-ви януари, но заради опасения, свързани с продължаващата пандемия на Ковид-19 и по-конкретно поради увеличаващите се случаи на варианта Омикрон в САЩ и по света, беше отложено.

Сега от Американската звукозаписна академия обявиха, че раздаването на 64-ите отличия ще се проведе на 3-и април в Лас Вегас. За първи път от 1973 г. церемонията ще се състои извън Лос Анджелис или Ню Йорк като водещ за втора поредна година ще бъде комикът Trevor Noah.

Припомняме, претендентите за тазгодишните отличия бяха обявени в края на ноември 2021-ва, а изпълнителят с най-много номинации този път е джаз музикантът Jon Batiste – цели 11, като ще се състезава в няколко жанра, сред които джаз, R&B, и американска коренна музика. Той е номиниран във водещите категории за Албум на годината за "We Are'' и за Запис на годината за "Freedom". 

С по осем номинации следват Justin Bieber, Doja Cat и певицата H.E.R., а Billie Eilish и Olivia Rodrigo ще се състезават в седем категории.

Сред претендентите за призовете е джаз легендата Tony Bennett, който заедно с Lady Gaga, издаде нов албум на достолепната възраст от 95 години.

Шведският квартет ABBA също пише история с първата си номинация за Grammy в категорията Запис на годината. Групата получи признание за сингъла "Still Have Faith In You", който беше издаден през септември 2021.

Сензационните BTS, които триумфираха на Американските музикални награди, имат една номинация - за Поп дуо/групово изпълнение за хита им "Butter".

Хитът на Ed Sheeran, "Bad Habits" пък ще се бори за песен на годината.

Прочетете още