Ниагарският водопад грейна в цветовете на българския трибагреник

Ниагарският водопад грейна в цветовете на българския трибагреник
4 Март 2021

Една от най-красивите природни забележителности в света - Ниагарският водопад, за първи път в историята беше осветен в цветовете на българския трибагреник. Светлинното шоу по случай 3-и март започна тази сутрин в 05.00 ч. българско време и продължи 15 минути. Осветяването в бяло, зелено и червено е по инициатива на консулството на България в Торонто. По този начин се отбелязва и навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада.

Празничната програма по повод 3 март продължи в 12:30 ч. EST (7:30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството - Vancouver City Hall, също беше озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено.

Българският трибагреник огря и емблематичния мост Милениум в Подгорица в Черна гора. По случай Националния ни празник, снощи емблематично място в столицата на Черна гора, грейна в бяло, зелено и червено. С любезното съдействие на община Подгорица посолството ни организира светлинно шоу на най-големия мост в столицата – Милениум, който до полунощ беше осветен в цветовете на българското знаме.

Прочетете още