Lady Gaga отказва да работи с R. Kelly и сваля тяхна съвместна песен от стрийминг услугите

Lady Gaga отказва да работи с R. Kelly и сваля тяхна съвместна песен от стрийминг услугите
11 Януари 2019

Американската певица и актриса Lady Gaga се отказва от сътрудничество с музиканта R. Kelly, който е обвинен в тормоз и сексуално насилие. Gaga обяви намерението си в дълъг пост в Instagram след излъчването на нов документален филм "Surviving R. Kelly", в който редица жени обвиняват 52-годишния певец и продуцент в сексуални посегателства и педофилия.

R. Kelly, най-известен с хита си "I Believe I Can Fly", нееднократно отрече отправените му обвинения, в това число и тези в новия документален филм.

Lady Gaga написа, че застава на 1000 процента зад тези жени и обяви намерението си да премахне от стрийминг услугите песента "Do What U Want (With My Body)" записана съвместно с R. Kelly през 2013 г. Видеото към въпросния сингъл е свалено и от youtube.

Припомняме, че през май миналата година шведската компания за аудио стрийминг "Spotify", която е една от най-големите в тази област, реши да откаже подкрепа на Kelly и изтегли композициите му от музикалните си плейлисти. Компанията обяви официално, че не одобрява поведението на певеца, който през последните години е бил обвиняван няколко пъти в насилие срещу жени.

Прочетете още