Кои са победителите на музикалните награди на Billboard 2020

Кои са победителите на музикалните награди на Billboard 2020
16 Октомври 2020

Post Malone, Billie Eilish, Lil Nas X и Khalid триумфираха на годишната церемония по връчването на музикалните награди на Billboard. Събитието се състоя в Dolby Theater в Лос Анджелис, но без публика като първоначално трябваше да се проведе в Лас Вегас през април, но беше преместена в резултат на пандемията.

Post Malone, който имаше цели 16 номинации, спечели 9 статуетки, сред тях в категориите за изпълнител, за рап изпълнител, албум и турне, както и за лидер в класацията за сингли Hot 100. При приемането на най-голямата награда за вечерта - за най-добър изпълнител, той заяви, че е "взривен" от успеха.

Billie Eilish взе наградата за най-добра изпълнителка, побеждавайки Ariana Grande, Taylor Swift, Halsey и Lizzo. 18-годишната поп сензация спечели и отличията за най-добър нов артист и в категорията "топ албум" за нейната дебютна колекция "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?"

Парчето "Old Town Road" на Lil Nas X победи в категориите за топ песен в чарта за сингли на Billboard - Top Hot 100, за най-стриймвана песен, както и за рап композиция.

Khalid триумфрира в R&B категориите, като взе наградата за изпълнител, песен, албум и турне.

Cardi B беше избрана за най-добра рапърка, Jonas Brothers - за най-добра група, а BTS спечелиха в категорията Top Social Artist.

Като най-добър латино изпълнител беше посочен Bad Bunny. Заедно с J Balvin той победи в надпреварата за латино албум с техния "Oasis". "Con Calma" на Daddy Yankee отнесе наградата за най-добра латино песен.

Harry Styles също е сред отличените - в категория за постижения в класациите, която се определя с гласуване от феновете.

За топ колаборация беше определена "Señorita" на Shawn Mendes и Camila Cabello.

Ветеранът в кънтри музиката Garth Brooks отнесе приза за музикална икона, чийто предишни носители са Prince, Jennifer Lopez и Mariah Carey.

Церемонията на наградите поднесе и множество музикални изпълнения - на сцената се изявиха водещата Kelly Clarkson, BTS, Doja Cat, Alicia Keys, Bad Bunny, Sia, Post Malone, John Legend, чието изпълнение бе посветено на съпруга му Chrissy Teigen, с която преживяха загуба на бебето си миналия месец и Demi Lovato, която изпя за първи път на живо новата си анти-Тръмп песен "Commander In Chief",

На събитието бе отдадена и почит към един от боговете на китарата Eddie Van Halen, който почина на 65-годишна възраст на 6 октомври.

Прочетете още