Ed Sheeran - изпълнител на десетилетието на Острова

Ed Sheeran - изпълнител на десетилетието на Острова
12 Декември 2019

Ed Sheeran продължава да трупа постижения и бе обявен за изпълнител номер 1 на Великобритания за това десетилетие, предаде Reuters, позовавайки се на официалната компания, която следи продажбите и съставя музикалните класации. Sheeran получи награда за безпрецедентните си изяви в музикалните класации. Той постави рекорда за най-много хита на челната позиция от 2010-а до 2019-а и те са 12, както и за най-дълго прекараното време на върха – общо 79 седмици.

Снимка: www.facebook.com/EdSheeranMusic

Хитът му "Shape of You", прекарал 14 седмици на първо място във Великобритания през 2017 г., е избран за песен на десетилетието.

Ed има и още два сингъла в списъка на топ синглите в периода между 2010 и 2019 г. - "Thinking Out Loud" и "Perfect". В класацията за най-добрите албуми на десетилетието пък 28-годишният музикант държи 3 места, но е надминат от Adele, която е на първо и второ място с "21" и "25". Сър Paul McCartney пък блесна със собствено постижение. Легендарният музикант стана изпълнителят с най-много номер 1 албума на всички времена и те са 22.

Прочетете още