Ed Sheeran и кои още ще се разпишат с изпълнения на Billboard Music Awards 2022?!

Ed Sheeran и кои още ще се разпишат с изпълнения на Billboard Music Awards 2022?!
11 Май 2022

Ed Sheeran, Becky G и Travis Scot бяха добавени към списъка с изпълнители на церемонията по връчването на американските музикални награди Billboard 2022 (Billboard Music Awards). Събитието по раздаването на едни от най-престижните статуетки в индустрията, ще се състои в MGM Grand Garden Arena, Лас Вегас в неделя, 15 май и ще бъде излъчвано на живо по NBC и по услугата за стрийминг Peacock. Очаква се шоуто да включва участие на най-горещите артисти, грандиозни изпълнения, неочаквани колаборации и култови моменти.

Ed Sheeran ще се включи с изпълнение от Белфаст, Северна Ирландия, където е в разгара на своето турне.

Becky G пък ще направи своя дебют на Billboard Music Awards и то само два дни след издаването на втория си албум "Esquemas" на 13 май.

Това ще е пъро участие на Travis Scot, откакто се случи инцидента на представянето му на фестивала Astroworld в Хюстън през ноември, където загинаха 10 човека. Любопитно е да се отбележи, че през 2019-20 г. той стана първият изпълнител в историята на Billboard Hot 100, на когото три песни влязоха в класацията директно под №1 в рамките на по-малко от година - "Highest in the Room", "The Scotts" и "Franchise".

Другите изпълнители, анонсирани по-рано са: Red Hot Chili Peppers (първото им изпълнение на Billboard Music Awards от 1999 г.), Silk Sonic, Morgan Wallen, Burna Boy, Florence + The Machine, Latto, Maxwell, Megan Thee Stallion, Rauw Alejandro.

А с престижното отличие за изключителни постижения в музикалната индустрия - Billboard Icon Award тази година ще бъде удостоена Mary J. Blige, която също ще участва в шоуто.

Прочетете още