BTS на върха на класацията за албуми в САЩ с "Proof"

BTS на върха на класацията за албуми в САЩ с
22 Юни 2022

Новият албум-антология на BTS - "Proof" дебютира директно на първото място в американската класация Billboard 200. Така К-поп принцовете, за които се бори истинска ARMY от милиони фенове, са на върха на престижния чарт за шести път.

От колекцията, която празнува творчеството на Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V и Jungkook, съдържайки 35 заглавия - хитове, демоверсии и три неиздавани сингли, в първата седмица зад Океана са реализирани 314 000 еквивалентни албумни единици, като преобладаващата част от тази бройка се дължи на продажбите на CD албуми. Антологията беше пусната четири дни преди групата да обяви неопределена "пауза", за да се съсредоточи върху соло начинания.

Неуморни машини за хитова музика, носители на редица престижни отличия и първите от Азия със статуетка "Изпълнител на годината" от Американските музикални награди, BTS са най-популярната бой банда в света през последните години – милиони продадени копия на албумите им, разпродадени концертни зали в цял свят, многобройни #1 позиции в световните чартове и дузина разбити рекорди до момента, включително за "най-гледано музикално видео в YouTube за 24 часа", "най-бързо надхвърлени 1 милион последователи в TikTok" и "най-много реакции в Twitter на музикална група". А вече и за шести път №1 в Billboard 200.

Прочетете още