BTS чупят нови световни рекорди с премиерата на летния си сингъл “Butter”

BTS чупят нови световни рекорди с премиерата на летния си сингъл “Butter”
21 Май 2021

Стига само да чуем или видим акронима BTS, за да сме сигурни, че предстоят вълнуващи музикални проекти, счупени рекорди и милиони полудяли фенове. Феноменалната корейска банда представи нов денс-поп сингъл на английски език, озаглавен “Butter”, който изкарва на преден план неповторимия чар на RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V и Jung Kook, който никой друг артист или група в света не може да дублира. Още преди релийза на песента, BTS обещаха на почитателите си да разтопят сърцата им като масло и поясниха, че неповторимата си харизма “дължат на майките си“.

Игривото настроение и духовитият текст на “Butter” внасят позитивна и слънчева енергия, а благодарение на бляскавото видео към песента, в което BTS отново демонстрират завидните си танцувални умения, момчетата счупиха още един рекорд на YouTube. Дългоочакваната премиера на клипа събра впечатляващия брой от 3,89 милиона зрители, а вече има над 50 милиона гледания.

Това не е първият път, в който BTS чупят рекорд на YouTube – направиха го и миналото лято с #1 хита “Dynamite”, чиято премиера едновременно гледаха 3 милиона зрители. Освен това постижение, парчето записа и най-големия дебют в историята на платформата, като събра 101,1 милиона гледания в рамките на 24 часа, детронирайки “How You Like That” на Blackpink (86,3 милиона гледания). “Dynamite” се превърна в първия от 3 последователни #1 хита в класацията Billboard Hot 100 през 2020 г., последван от ремикса на “Savage Love (Laxed – Siren Beat)" на Jawsh 685 и Jason Derulo и сингъла “Life Goes On”, част от последния им издаден албум BE. От своя страна BE дебютира на #1 в Billboard Top 200, превръщайки се в 5-тия им последователен #1 албумен дебют, както и в Топ 5 в над 20 държави, като до момента е с над 1,8 милиарда стрийма в дигиталните платформи.

В дългия списък с постижения на момчетата се нареждат 14 световни рекорда на Гинес, номинация за GRAMMY за “Най-добро изпълнение на поп дуо/група“ за 2021 г., което ги направи първата корейска група с номинация за престижната награда, номинация за награда BRIT за “Международна група“, отново първата до момента за корейски артист, 6 American Music Awards, 5 награди на Billboard, 8 статуетки от MTV и много други.

Прочетете още