Без Джони Деп като Джак Спароу в "Карибски пирати"

Без Джони Деп като Джак Спароу в
31 Октомври 2018

Джони Деп няма да участва в следващите филми от поредицата „Карибски пирати“, пише The Guardian, позовавайки се на интервю на един от сценаристите на приключенската поредица Стюърт Бийти в предаването телевизия Daily Mail.

В интервюто сценаристът коментира, че времето на актьора, който изпълнява ролята на капитан Джак Спароу, вече е стигнало своя край. "Очевидно той превърна героя си в свое творение и то се превърна в нещото, с което е най-известен сега", допълва той.

Причината за решението Джони Деп да не е част от поредицата не се съобщава. Деп играе образа на ексцентричния капитан Джак Спароу във франчайза на Disney от самото начало, вече 15 години. Последно зрителите го гледаха в „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge), познат още и като „Карибски пирати: Мъртвите нищо няма да разкажат“ от 2017-а.

Не сме сигурни дали това решение е в полза на предстоящите ленти, защото в света на киното и фантастичните филми, част от превърналата се в емблематична поредица „Карибски пирати”, Джони Деп е Джак Спароу и Джак Спароу е Джони Деп.

Една от следващите роли, в които Джони Деп ще се появи на големия екран, е продължението на предисторията на Хари Потър и събитията в Хогуортс "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд". Той ще въплъти тъмния магьосник Гелърт Гринделвалд, основен персонаж в историята на Дж. К. Роулинг. Премиерата му е на 16 ноември.

Прочетете още