Силна и вдъхновяваща - това е Beyonce, по-успешна от всякога

Силна и вдъхновяваща - това е Beyonce, по-успешна от всякога
Снимка: babyg1rliz
4 Септември 2016

Бионсе е родена на 4 септември 1981 в Хюстън, Тексас и днес празнува своя 35-ти рожден ден. Това ни вдъхнови да се фокусираме върху нея. А, да не говорим, че само преди няколко дни тя обра статуетките на MTV Video Music Awards 2016 и за пореден път прикова вниманието към себе си.

Снимка: mysecretjournalblog

Ето как започва всичко… На 8-годишна възраст се среща с LaTavia Robertson на прослушване за детска дамска музикална група. Бащата на Бионсе им прави трио, заедно с LeToya Luckett. През 1990 братовчедката Kelly Rowland се включва към групата. Представят се на Star Search. По-късно четирите момичета се наричат „Destiny's Child“. През 1997 издават първият си сингъл, „No, No, No“, който става мултиплатинен. През 1999 издават три топ десет хита: „Jumpin, Jumpin“ „Say My Name“ и „Bills, Bills, Bills“. Стават една от най-продаваните дамски групи. Вторият им албум носи повече от 9 милиона печалба. Сингълът им „Independent Women Part 1“, от саундтрака към „Charlie's Angels“, има повече от 140,4 милиона слушатели по радиостанциите.

Снимка: fuzedmag

Получават 5 номинации за Grammy през 2000 година. LeToya и LaTavia напускат групата. Destiny's Child отново се попълва след пристигането на Michelle Williams и Farrah Franklin. На раздването на Grammy-тата взимат две награди за Best R&B Song и Best R&B Performance, и двете за „Say My Name“. Сега вече като трио, „Destiny's Child“ издават третия си албум, „Survivor“, който се анонсира през пролетта на 2001. През 2002–ра печелят Grammy за Група на годината.

Снимка: prinsediana

След този успех трите момичета се опитват в соло кариерата. Бионсе има записан хит с Jay-Z, „Bonnie and Clyde '03“, а също така прави дебюта си на големия екран с появата си в „Austin Powers“. След това идва и „Dangerously In Love“, 2003.

Бионсе издава самостоятелно клубния си хит „Baby Boy“. Постига големи успехи с „Crazy In Love“ и „The Closer I Get To You“. На раздаването на наградите Grammy през 2004 Бионсе взима 5 от тях.

И така тя вече е твърдо по върховете със самостоятелна кариера. През годините следват куп номинации, награди и множество успехи.

Любимата ѝ песен е „Lovefool“ на Cardigans.

Пише и продуцира повечето от песните на групата, включително хитовете „Jumpin Jumpin“, „Bootylicious“, „Nasty Girl“, „Independent Women“, „Happy Face“ и „Apple Pie a la mode“.

Фен е на ориенталската музика и танци.

„Single Ladies“ се превръща в петия номер едно сингъл на певицата в Billboard Hot 100 за четири поредни седмици.

През 2008 година се омъжва за рапъра Джей-Зи, с когото са семейсто и до днес. На 7 януари 2012 година се ражда дъщеря им - Блу Айви Картър.

За периода юни 2012 – юни 2013 година Бионсе и Джей Зи заемат челно място в класацията на „Forbes" за най-богатите двойки в шоубизнеса. С общи доходи от около 95 млн. долара поп певицата и рапърът са най-високо печелещата дойка знаменитости в класацията за втора поредна година.

Силна, вдъхновяваща, успяла – това е Бионсе и неслучайно си е заслужила титлата “съвременна поп кралица”.

Докато други звезди в бранша се доверяват на скандалите и секса, които да продават парчетата и билетите за концертите им, Бионсе гордо заявява че е феминистка, която се бори за правата на жените, вярва в семейните ценности и винаги е на върха.

Снимка: mcavoys

Но освен всичко, Бионсе е успяла бизнес дама, която следва няколко основни философии в живота и в работата си. Вижте ги! 

“Най-съблазнителното качество, което една жена би могла да притежава, е нейната увереност.”

“Твоето самоуважение зависи само и единственото от самата теб. Няма нужда да разчиташ на някой, който да ти казва коя си.”

“Никой не ти дава силата и влиянието на поднос. Трябва да си ги вземеш сам.”

“Ако всичко е перфектно, то тогава никога няма да се учиш и никога няма да се развиваш.”

Снимка: mcavoys

“Когато чувствам, че не давам всичко от себе си, спирам за момент и се питам: “Какво ще направиш по този въпрос?” Използвам собствените си негативи като гориво, така се мотивирам да успея на всяка цена.” 

"Стойността ти се определя от самия теб. Не е необходимо да разчиташ на друг да определя колко струваш и кой си."

"Не се съобразявай с правилата. Как можем да живеем, ако не се променяме?"

"Аз съм работохоличка и не вярвам в думичката "Не". Ако аз не спя, никой не спи."

"Прави това, което си роден да правиш. Просто трябва да вярваш в себе си."

Снимка: beyonceslayingit

"Почувствах, че е настъпил моментът да реша бъдещето си, затова си поставих цел. Целта беше независимост."

"Защо трябва да определяш какъв тип жена си? Защо трябва да си слагаш някакви етикети?"

"Толкова е освобождаващо да знам какво наистина искам от живота, кое ме прави щастлива,  какво не бих толерирала. Научих се, че не е работа на никого да се грижи за мен. Това е лично моя отговорност."

"Не трябва да доказвам нищо на никого. Трябва само да следвам сърцето си и да се фокусирам върху онова, което искам да кажа на света. Аз управлявам моя свят."

Тагове: рожден ден

Прочетете още