Честит Рожден Ден, P!nk

Честит Рожден Ден, P!nk
Снимка: mybadinfluence
7 Септември 2016

Честит Рожден Ден на най-щурата поп-рок мадама на световната музикална сцена!

P!nk е сценичният псевдоним на Алиша Бет Мур, родена на 8 септември 1979 г. в град Дойлстаун, щат Пенсилвания, САЩ.

Любовта ѝ към музиката е силно повлияна от баща ѝ, който в детството ѝ често свирел на китара, изпълнявал заедно с нея собствени и популярни парчета, и самият той мечтаел да е рок-звезда. Алиша прекарва ранните си години във фамилната къща в Дойлстаун, където още от дете се изявява с участия в местни артистични програми и конкурси.

Снимка: rainbows-are-amazing

За първи път Алиша Мур бива забелязана като част от дамска R&B група през 1995г. Първият лейбъл, който ги чува, вижда потенциал само в P!nk, така компанията я придърпва и подписват договор с нея. Изгрява като самостоятелен артист с дебютен албум - Can't Take Me Home (2000). 

Снимка: pinksource

Кариерата ѝ набира популярност от 2000 г. насам. С шест студийни албума, една компилация, шест концертни турнета, многобройни челни позиции в световните музикални класации, 2 награди "Грами", 5 музикални награди на MTV, 2 награди "Брит" и над 34 милиона продадени албума, през 2009 г. Пинк оглавява класацията на Billboard за поп-изпълнител на десетилетието (2000 - 2010 г.). През 2011 е на 6 място за най-печелищите жени в музиката, с печалба от 22 милиона долара.

През 2013 тя е в класацията на списанието Forbes за най-скъпо платените музиканти, с печелба от 32 милиона долара.

Честит Рожден Ден P!nk!

Тагове: рожден ден

Прочетете още