По-добра 2019 година в пет стъпки

По-добра 2019 година в пет стъпки
9 Януари 2019

В началото на новата година всички започваме начисто, с амбицията да имаме повече успехи и да сбъднем още повече от своите желания. Януари е месецът, в който трябва да се фокусираме върху себе си и да си избистрим какво искаме да ни се случи. Представяме ви 5 стъпки, с които може новата година да е по-добра от старата, по-успешна и по-спокойна.

1. Направете списък на най-важните си цели

Задайте целите си за 2019 г. След като го направите и се уверите, че те са постижими, трябва да направите план за постигането им. Дали това е нова работа, повишение или пък далечно пътешествие, всяка промяна и всяко желание започва с ясно идентифициране на това, което желаете и планиране на малките стъпки за постигането му. Ако искате нова работа или повишение се съсредоточете върху това какво може да обогатите в знанията си - запишете се на курс или пък на онлайн клас по специалност, която ви е интересна и искате да развиете. Когато имате ясни стъпки към целта и вселената ще ви помогне да я постигнете.

2. Идентифицирайте нещата, които искате да промените

Нова година е винаги добро начало за подобрение на своето аз – било то физическо или психическо. Затова е добре да идентифицирате какво искате да промените, за да успеете до края на годината да го постигнете. Ако искате да сте в по-добра форма, винаги може да пробвате с личен треньор или пък да намерите клас, който ви доставя удоволствие – било то табата, йога или пилатес.

3. Освободете се от „токсичните“ хора

Започнете новата година, като се освободите от хората, които не ви влияят добре и не са истински приятели. Когато започнете новата година с такива хора около себе си, то най-вероятно през следващата година няма да бъдете щастливи и позитивни. Понякога трябва да бъдете егоист, за да бъдете щастливи. Едно от най-важните неща за вършене през новата година е да направите списък на всички „токсични“ хора, които имате в живота си, и да не забравите да сложите край на взаимоотношенията си с тях.

4. Оценявайте това, за което сте благодарни

След като сте идентифицирали какво искате да промените и това, което искате да ви се случи е важно да направите и списък на всичко, за което сте благодарни. Нещата, които всички взимаме за даденост, но всъщност изпълват живота ни с щастие и любов – това, че имаме любяща половинка, това, че сме здрави, това, че имаме хубава работа или дори това, че вечер след работа се виждате с приятели, които ви разсмиват. Малките неща в живота са тези, които го правят цветен и щастлив, и трябва да отделим време за това да сме благодарни, че ги има.

5. Създайте си бюджет за 2019 година

Тази стъпка може да отнеме много време, но ще ви е от полза през цялата година. Когато имате добре планиран бюджет за следващата година, това ще ви помогне да постигнете повечето от финансовите си цели. Помислете да инвестирате пари в подобряване на вашите знания и умения, което пък може да ви помогне да изкарвате допълнителни пари.

Прочетете още