P!nk получи звезда на Алеята на славата

P!nk получи звезда на Алеята на славата
6 Февруари 2019

Поп певицата P!nk бе удостоена със звезда на Холивудската алея на славата. На събралите се фенове по време на събитието тя каза, че чувства случващото се като „нереално“.

„Чувствам, че сънувам и ако някой ме ощипе, ще го ударя“, каза P!nk по време на церемонията, заобиколена от съпруга си и двете им деца.

39-годишната изпълнителка, чието рождено име е Алиша Мур, отдаде почит на баща си, който по думите й я е насърчил да преследва мечтите си. „Днес празнувам нещо, на което ме научи баща ми и това е да бъда вярна на самата себе си“, заяви поп певицата.

От дебюта си през 2000 г. до момента P!nk е издала 6 студийни албума, 1 колекция с хитове, продала е над 50 милиона копия албуми, над 75 милиона сингли, над 2.4 милиона DVD албума и има 15 сингъла в Топ 10 на чарта Billboard Hot 100, като четири от тях са на първа позиция. В допълнение към всичко това, тя е носител на три награди Grammy, една Daytime Emmy Award, три награди на Billboard, шест награди MTV Video Music Awards, две награди MTV Europe Awards, две награди People’s Choice Awards и през 2013-та година беше обявена от Billboard за „Жена на годината“. 

И не на последно място, P!nk развива изключително активна благотворителна дейност с подкрепата си към фондациите „Make a Wish Foundation“ и „Autism Speaks“, активист е и в кампаниите „Human Rights“ и „No Kid Hungry“. Тя е сред най-забележителните посланици на UNICEF.

През 2017-а на видео-музикалните награди на MTV P!nk получи приза - „Авангард“ на името на Майкъл Джексън. Тази почетна награда получава заради изключителното си влияние върху развитието на музиката, поп културата, модата и филантропията.

Ето видео от събитието:

Прочетете още