Наследниците на Майкъл Джексън остро осъдиха документалния филм за него "Да напуснеш Невърленд"

Наследниците на Майкъл Джексън остро осъдиха документалния филм за него
12 Февруари 2019

"Да напуснеш Невърленд" - документален филм за Майкъл Джексън е остро осъждан от наследниците му и аплодиран от зрителите при премиерата му!

Премиерата на филма "Да напуснеш Невърленд" на режисьора Дан Рийд за двама мъже, които твърдят, че като малки са станали жертви на Майкъл Джексън, се състоя в края на януари на кинофестивала Sundance и бе почетена с овации. Четиричасовата кинотворба разказва за травмата, преживяна от двете деца. Те признаха за претърпените насилия от страна на Краля на попмузиката като възрастни, след неговата кончина през 2009 година. По думите на Уейд Робсън, той е бил насилван от Майкъл Джексън от 7 до 14-годишна възраст. Подобни са разказите и на Джеймс Сейфчък. Съдбите на двете деца се кръстосали с тази на Джако на върха на славата му в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век.

В продукцията са включени и интервюта с майките на жертвите и с техните съпруги на по-късен етап от живота. Чува се и гласът на Майкъл Джексън чрез гласовите съобщения, оставени на Робсън, показани са и многобройни негови факсове, адресирани до момчетата.

По време на фестивала на сцената излязоха и главните герои - Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък. "Ние не можем да променим това, което ни се случи", заяви Робсън пред публиката в Парк сити. "Не можем да направим нищо и за Майкъл. Нещата бяха такива, каквито са!"

Сейфчък добави, че с Уейд не са получили пари, за да участват в документалния филм. Единствената им цел била техните истории да бъдат чути.

Фондацията, управляваща наследството на Майкъл Джексън, остро осъди филма. Според нейните представители Джексън още приживе е бил подложен на линч от страна на жълтата преса, а сега неговото убийство продължава и след кончината му. След премиерата те обвиниха двете жертви, че са клетвоотстъпници, тъй като навремето под клетва били свидетелствали, че не са били насилвани от Джако.

Дойде новината, че "Да напуснеш Невърленд" ще бъде пуснат за излъчване през първата седмица на март от Channel 4 във Великобритания и от НВО в САЩ. Двете телевизии са съпродуценти на въпросната документална лента, a реакцията на наследниците на Майкъл не закъсня. Те предупредиха Channel 4, че документалният филм нарушава програмните й правила. Адвокати на наследниците на Джексън заявяват в свое писмо, че лентата не включва отговори на защитници на интересите на Краля на поп музиката - липсва втората страна, както се изисква в съответствие с правилата за програмиране.

"Смятаме, че всички можем да се съгласим, че фалшивите обвинения във филма са значими", се казва в писмото.

"Човек трудно може да си представи по-значими обвинения срещу някого." В края на миналата седмица подобно писмо бе изпратено до телевизия НВО, в което се казва, че обвиненията са позорни, но вниманието се фокусира върху програмите правила в Channel 4.

Прочетете още