Mariah Carey влиза в Залата на славата на авторите на песни

Mariah Carey влиза в Залата на славата на авторите на песни
20 Януари 2020

Певицата Mariah Carey е сред тазгодишните музиканти, които ще бъдат въведени в Залата на славата на автори на песни, тъй като тя е съавтор на повечето от хитовете, които я направиха световноизвестна. Освен нея, тази чест получават още Annie Lennox и Dave Stewart (Eurythmics), Steve Miller, The Isley Brothers, Rick Nowels, William Stevenson, The Neptunes. Всички обявени за Випуск 2020 ще станат официални членове на Залата по време на специална церемония на 11 юни в Ню Йорк.

"Не мога да повярвам. За мен е голяма чест да бъда в компанията на легендарните автори от Залата на славата е нещо наистина невероятно! Чувствам се горда и смирена и това е сред най-важните постижения в кариерата ми.", написа Mariah в Twitter.

Mariah Carey е 5-кратна носителка на Grammy и има 19 номер 1 хита в Billboard Hot 100,  което е рекорд за соло изпълнител. Освен това е първата изпълнителка, която е оглавявала музикалните класации в продължение на 4 десетилетия, след като коледният ѝ хит "All I Want For Christmas is You" бе начело на чартовете и в края на 2019-а и в началото на 2020-а.

Прочетете още