Rihanna, Madonna, Celine Dion и Beyoncé са сред най-богатите жени предприемачи в САЩ според Forbes

Rihanna, Madonna, Celine Dion и Beyoncé са сред най-богатите жени предприемачи в САЩ според Forbes
19 Октомври 2020

Списание Forbes публикува ежегодния си списък на стоте най-богати жени-предприемачи в САЩ, които сами са натрупали състоянието си. Сред тях попаднаха Madonna и Rihanna, но не като звезди от музикалната индустрия, а със своите бизнес начинания.

Rihanna, която за първи път влиза в списъка, е класирана на 33-о място с богатство от 600 милиона долара. Според изданието то е натрупано от продажби на собствени марки козметика и бельо, а благотворителната организация на певицата Clara Lionel Foundation, е събрала 22,5 милиона долара в помощ на борба с COVID-19.

Madonna се класира на 40-а позиция в списъка на Forbes. Изработените от нея авоари бяха оценени на 550 милиона долара.

Сред другите дами от музикалния бранш са Celine Dion (51-во място и 455 милиона долара), Beyoncé (55 място и 420 милиона), Barbra Streisand (56 място и 400 милиона долара), Taylor Swift (62 място и 365 милиона), Lady Gaga (97 място и 150 милиона) и Jennifer Lopez (97 място и 150 милиона).

На първо място за трета поредна година е Diane Hendricks, съосновател на ABC Supply (производство и продажба на покривни материали). Най-младата в класацията пък е моделът Kylie Jenner (23), а най-възрастната е Alice Schwartz (94), която се занимава с биотехнологии.

Прочетете още