Големите победители на наградите Grammy за латино музика 2018

Големите победители на наградите Grammy за латино музика 2018
19 Ноември 2018

На 15 ноември бяха раздадени наградите Грами за латино музика. Церемонията се състоя в MGM Grand Arena в в Лас Вегас. Събитието се провежда за 19-и път.

Големите победители на вечерта са испанската сензация – певицата Rosalía и Víctor Manuelle, които си тръгнаха с по две отличия. Rosalía спечели в категориите "Най-добра алтернативна песен" и "Най-добро ърбан фюжън изпълнение" за хита си 'Malamente'. Тази година със статуетка се сдобиха и Daddy Yankee, който спечели в категорията за "Най-добра ърбън песен" с композицията си "Dura". Karol G взе приз за "Нов артист", за "Най-добър вокален поп албум" бе определен F.A.M.E. на Maluma, а "Vibras" на J Balvin получи отличието за "Музикален ърбън проект", от който представи две парчета по време на шоуто.

Зрителите пред малкия екран и тези в залата станаха свидетели на страхотни сценични изпълнения по време на церемонията. Вечерта беше открита с грандиозно изпълнение на трима от най-успешните в света латино изпълнители - Marc Anthony, Will Smith и Bad Bunny с първото си телевизионно представяне на общата им песен “Está Rico”. Rosalía се превърна в един от гвоздеите на програмата със спираща дъха интерпретация на хита си “Malamente”, следвана от Kany García с парчето “Para Siempre”. Церемонията определено мина под знака на колаборациите с изпълненията на Nicky Jam и J Balvin с X”, Steve Aoki с “Jaleo”, Monsieur Periné и Carlos Vives, Natalia Lafourcade заедно с Jorge Drexler, Mon Laferte и El David Aguilar. На сцената се качиха да представят най-новите си сингли още Ozuna и Víctor Manuelle. 

Прочетете още