Facebook разработват смарт очила с добавена реалност

Facebook разработват смарт очила с добавена реалност
18 Септември 2019

Facebook са започнали работа над проект, който цели създаването на смарт очила с добавена реалност. Въпросният продукт е дело на Reality Lab дивизията, като дизайна ще бъде създаден заедно със специалисти на Luxottica. Това е името на дружеството, което притежава култовия бранд Ray-Ban. Подобно сътрудничество е гаранция, че въпреки смарт функциите дизайна ще е сходен с класическите слънчеви очила, които можем да открием на пазара.

Информация на CNBC разкрива, че Facebook са избрали кодовото име "Orion" за предстоящото устройство. Смарт очилата на компанията ще ни предложат широк набор от функционалности. Поддръжката на технологии с добавена реалност ще позволи да проектираме и виждаме виртуални обекти пред очите си. Facebook Orion също така ще са оптимизирани да извършват гласови обаждания и ще могат да стриймват в реално време какво виждаме в социалните мрежи.

В допълнение, Facebook усилено работят и върху създаването на виртуален асистент с изкуствен интелект, който ще е допълнение към очилата. Една от идеите е специален пръстен, с който можем да управляме работата им, чрез движения и жестови команди.

Ще е необходимо време обаче преди да видим финалните версии на очилата. Официалната премиера може да стане факт най-рано през 2023г.

Източник: www.digital.bg

Прочетете още