Facebook и Instagram планират промени относно лайковете

Facebook и Instagram планират промени относно лайковете
16 Април 2021

От компанията Facebook съобщиха, че отново ще пробват прилагането на опцията за потребители, които желаят да скрият колко харесвания имат под дадена публикация в едноименната ѝ социална мрежа, съобщи Associated Press. Целта е да се провери дали това намалява стреса сред хората от липсата на много харесвания под дадена тяхна публикация. И уточняват, че новата тествана опция, няма да скрива коментарите под нея.

Instagram, собственост на Facebook, скоро ще позволи на малка, случайно избрана група от потребители да решат дали искат или не искат да се вижда броя на харесванията на техните публикации, както и на профилите, които следят.

Първоначално това ще е възможно само в Instagram, но се разработва такава опция и за социалната мрежа Facebook.

Припомняме, Instagram за първи път скри броя на харесванията под публикациите през 2019 година. Тогава много потребители харесаха нововъведението, но други, сред които и инфлуенсърите не бяха очаровани. Тогава обаче платформата не позволяваше на тези, които я използват, да имат избор при скриването или показването на харесванията под публикациите, както възнамеряват да е сега.

Прочетете още