EXIT 2.0 започва нова фестивална ера с грандиозно празненство на 20-ия си рожден ден от 9 до 12 юли

EXIT 2.0 започва нова фестивална ера с грандиозно празненство на 20-ия си рожден ден от 9 до 12 юли
5 Декември 2019

След тазгодишното издание на EXIT Festival, който беше най-успешният по много стандарти, през следващата година, от 9-ти до 12-ти юли, фестивалът ще отбележи 20-ия си рожден ден! Домът на фестивала, средновековната крепост Петроварадин, ще бъде фокусът на световната музикална сцена през юли. Повече от 40 сцени и зони ще са домакини на някои от най-големите музикални звезди на днешния ден, също така и няколко избрани EXIT артисти от предходните две десетилетия, чиито изпълнения им спечелиха стабилно място в историята на фестивала. Под символичния лозунг на EXIT 2.0 фестивалът поставя началото на новата си ера, като обявява множество иновации във всички области на своята дейност.

„Целият екип на EXIT, както и нашите приятели и артисти, са решени да надминат дори рекордните години зад гърба ни, за да направят най-доброто издание на фестивала и изцяло нов EXIT, готов да продължи и през следващите двадесет години!“, Каза Душан Ковачевич, основател на фестивала.

Следващото фестивално издание, както и съпътстващата кампания, ще отпразнуват единството на привидно различните фенове на EXIT, от пънкари и металисти до рапъри и рейвъри, от местната публика до тези, които прекосяват океаните, за да стигнат до Нови Сад.По този начин те потвърждават както популярното британско списание DJ Mag веднъж каза: „EXIT се превърна в повече от фестивал, повече от движение, повече от марка. EXIT се превръща в култура сама по себе си.”

Билети се продават на www.exitfest.org и www.bilet.bg.

Скоро ще бъдат обявени първите изпълнители на EXIT, както и тези за други фестивали, организирани от EXIT, като Sea Star в Умаг в Хърватия, Revolution в Тимишоара в Румъния и Sea Dance в Будва в Черна гора. Всички фестивални  фенове могат да очакват някои от най-нашумелите изпълнители на световната музикална сцена, както и други известни имена, огромно разнообразие от музикални жанрове, нещото, което отличава EXIT на световната фестивална сцена.

Прочетете още