Ето коя песен ще ни представя на Евровизия 2018

Ето коя песен ще ни представя на Евровизия 2018
12 Март 2018

Името на новата песен, която ще представя България на "Евровизия" през тази година е "Bones". Тя бе презентирана в ефира на БНТ. Песента се изпълнява от​ група "Еquinox". Парчето бе създадено за конкурса и за специалния проект, който ще бъде изпълнен в Лисабон на 8, 10 и 12 май. Жана Бергендорф, Владо Михайлов от група "Сленг", Георги Симеонов - Джей Джей, един от финалистите на "Америка търси талант" Джони Мануел и Трей Кембъл са изпълнителите на песента ни за "Евровизия". Автор на проекта е Борислав Миланов.

В 63-о издание на форума ще се включат представители на 42 държави, обединени от мотото „All Aboard!“ („Всички на борда!“) в португалската столица Лисабон.

Предварително изтегленият жребий отреди на България място в първия полуфинал, който ще се излъчи на 8 май от 22:00 часа българско време. В него нашата песен ще бъде една от 19-те, които ще се борят за общо десет квоти за Големия финал на 12 май.

За втора поредна година Българската национална телевизия се обърна към музикалните професионалисти в България, за да определи българската песен и участник в Евровизия 2018. В обществената медия постъпиха 13 проекта с предложения за песен, изпълнител, стратегия за сценичното представяне, както и бюджет за свързаните с това разходи, които продуцентската компания или екипът са готови да поемат. Процедурата за избор на новата българска песен в конкурса премина в два етапа. Постъпилите предложения първо бяха обсъдени с 20 чуждестранни експерти с опит в музикалния бранш и в конкурса „Евровизия“. Експертите оценяваха 13-те песни като ги класираха чрез присъждане на точки от 0 до 10. Специалистите гласуваха независимо един от друг в онлайн платформа, където освен оценки за песните, можеха да дадат мнението си за изпълнителите и да оставят допълнителни препоръки.

Прочетете още