Dua Lipa, Ed Sheeran, Rita Ora и редица други музиканти призоваха "Спасете музиката на живо"

Dua Lipa, Ed Sheeran, Rita Ora и редица други музиканти призоваха
3 Юли 2020

Dua Lipa, Ed Sheeran, Sam Smith, Rita Ora и Coldplay са сред 1500-те артисти, които подписаха отворено писмо с призив към британското правителство да помогне, музиката на живо да бъде спасена.

Музикантите, сред които са и Depeche Mode, The Rolling Stones, сър Paul McCartney, Annie Lennox, сър Rod Stewart, Iron Maiden, Eric Clapton, Liam Gallagher, Florence + the Machine, Skepta, George Ezra, Lewis Capaldi и Little Mix, искат властите да подкрепят музикалната индустрия, която понесе тежки финансови загуби, след като всички фестивали за тази година бяха отменени заради пандемията от Covid-19.

Според проучване, което е добавено към писмото, британската музикална индустрия е донесла приходи от 4,5 милиарда паунда в икономиката на Великобритания през миналата година и е осигурила 210 000 работни места в различни професии.

Артистите призоваха и за конкретен срок, в който залите и стадионите ще могат да отворят за събития без изискването за социална дистанция, както и за адекватни мерки за подпомагане на бизнеса и работниците.

След публикуването на писмото фенове, артисти и концертни зали заляха социалните мрежи със снимки и видеа от последните шоута, на които са присъствали или които са организирали. Постовете бяха придружени с хаштага #LetTheMusicPlay.

Прочетете още