Документалният филм "Leaving Neverland" спечели награда Emmy

Документалният филм
16 Септември 2019

Лентата "Leaving Neverland" ("Напускайки Невърленд"), в която двама мъже твърдят, че Michael Jackson им е посягал сексуално, когато са били на 7 и 10 години, спечели награда Emmy в категория "Най-добър документален филм" на церемонията преди основното шоу по връчване на наградите следващата седмица. Обвиненията във филма сериозно накърниха репутацията на покойния Крал на попа в обществото, предизвикаха силно възмущение сред роднините на Michael и доведоха до преосмисляне на творчеството му и мястото му в културата. Някои радиостанции по света дори спряха излъчването на песните му.

Снимка: Michael Jackson и семейство Robson

Филмът на Beyoncé "Homecoming" за фестивала Coachella от миналата година беше с шест номинации, но не получи нито един приз. Наградата в основната категория, за която той претендираше - за вариететно предаване на запис, получи "Carpool Caraoke" на James Corden за епизодът с Paul McCartney. За режисура на вариететно предаване "Homecoming" пък беше изместен от филма за шоуто на Bruce Springsteen на Broadway.

Наградите Emmy в основните категории ще бъдат връчени на 22-и септември в Лос Анджелис. "Game of Thrones" ("Игра на тронове") и "The Marvelous Mrs. Maisel" ("Прекрасната г-жа Мейзъл") водят надпреварата за най-добър драматичен и комедиен сериал.

Прочетете още