Днес излиза новият албум на испанската сензация Rosalía - "El Mal Querer"

Днес излиза новият албум на испанската сензация Rosalía -
2 Ноември 2018

Днес, 2-ри ноември излиза новият албум на испанската сензация Росалия, озаглавен El Mal Querer. Това е втори студиен проект на родената в Барселона певица и композитор. Албумът е написан и копродуциран в сътрудничество с Pablo Díaz-Reixa (El Guincho).

“El Mal Querer е венецът на двегодишен процес на създаване и развитие. Основното послание в албума е убеждението ми, че няма само един начин, по който може да се изпълнява и интерпретира фламенко. El Mal Querer олицетворява фламенко музиката, така както аз я разбирам тук и сега" - споделя певицата.

El Mal Querer е албум, структиран в отделни музикални глави и разказва историята на една разрушаваща любовна връзка, различните фази, през които минава лирическата героиня - нейните моменти на възход и падание. Албум, в който основният музикален фокус е върху вокалите, придружени от традиционните за фламенкото palmas (пляскания с ръце) и pitos (щракане с пръсти) в комбинация с електронна музика, ърбан саунд и бийтове. Всичко това дава възможността Росалия да "разкаже" историята на “El Mal Querer” на собствен и оригинален "език".                 

Преди премиерата на El Mal Querer, от него излязоха два официални сингъла (музикални епизоди): “Malamente (Cap.1:Augurio), който взриви музикалната общност и до момента има над 50 милиона стрийминга и вече е с двойно платинен статус на продажби в Испания ; "Pienso En Tu Mirá (Cap.3: Celos)" с над 35 милиона стрийминга в платформите и платинен сингъл в Испания. На 31/10, два дни преди премиерата, излезе неочаквано още една песен - Di Mi Nombre (Cap.8: Extásis) заедно със страхотния клип, дело на режисьора Henry Scholfield (Dua Lipa, AlunaGeorge). Снимките са реализирани през септември в Лос Анжелис по време на промо обиколката на Росалия в САЩ.

В края на септември, стана ясно, че Росалия е най-номинираната изпълнителка на предстоящите 19-ти награди Грами за латино музика - в 5 категории ("Запис на годината", "Песен на годината", "Най-добро ърбан / фюжън изпълнение", "Най-добра алтернативна песен" и "Най-добро видео"). През 2017 година Росалия беше номинирана в категорията "Най-добър нов артист".

Всички версии на “El Mal Querer” на физически носител (CD & 2-LP) са налични в онлайн магазина www.musicmall.bg тук                                                                                                                        

Прочетете още