Coldplay с космическа премиера на новия им сингъл "Higher Power"

Coldplay с космическа премиера на новия им сингъл
7 Май 2021

Британската група Coldplay избра Космоса за премиерата на новия си сингъл "Higher Power" по време на видеовръзка с френския астронавт Thomas Pesquet. Той разговаря с бандата от Международната космическа станция, където за първи път зазвуча песента.

"Изпратихме ви малко музика, защото в момента не можем да свирим за никого на Земята, така че решихме да свирим за вас.", каза фронтменът Chris Martin, преди да пусне "Higher Power", който е пилотен сингъл от предстоящия им девети студиен албум.

"Това е премиера за цялата... галактика", добави той, като каза, че песента е за "опитът да открием астронавта във всеки от нас, човекът, който може да прави невероятни неща."

Aстронавтът пък сподели, че разпуска с музика. "Вечер, когато всички си лягат... Слагам си слушалките и си пускам музика и просто се рея... наистина е яко, чувстваш се напълно свободен", каза Thomas Pesquet.

След броени дни, на 11 май Coldplay ще открият церемонията по раздаването на британските музикални награди, именно с изпълнение на песента "Higher Power" на река Темза, близо до мястото на събитието - O2 Арена в Лондон.

Освен това, Chris Martin и компания ще се изявят и на фестивала Glastonbury, който ще бъде стриймван на живо на 22 май. Концертът ще замени традиционното събитие, което заради пандемията бе отменено за втора година. По този начин, за първи път в историята на фестивала, той ще предостави възможност на феновете, независимо от това в коя точка на света се намират, да се обединят и заедно да преживеят шоуто.

Прочетете още