Billie Eilish ще пее на британските музикални награди

Billie Eilish ще пее на британските музикални награди
18 Януари 2020

Стана ясно, че 18-годишната поп сензация Billie Eilish ще пее на британските музикални награди - BRIT Awards. Певицата е сред първите обявени имена, заедно с Harry Styles, Lewis Capaldi, Mabel и Stormzy. Всички те ще участват и в надпреварата за отличията тази година. Billie Eilish е номинирана за международна изпълнителка. Harry Styles ще се бори за наградата за соло изпълнител и за албум на годината с "Fine Line". Lewis Capaldi е номиниран в категориите изпълнител, песен и албум на годината, както и за нов изпълнител. Mabel и Stormzy имат по три номинации.

По случай юбилейната 40-та церемония, организаторите предвиждат промяна във формата на събитието. Шоуто ще премине с повече музикални изпълнение и по-малко награди - в рамките му ще бъдат връчени девет приза, които са: за "Изпълнител", "Изпълнителка", "Най-добра група", "Най-добър нов изпълнител", "Изгряваща звезда", "Песен на годината", "Албум на годината", "Международен изпълнител" и "Международна изпълнителка". Очакваме организаторите да обявят още звезди, които ще се изявят на сцената.

Церемонията по връчването на статуетките, считани за британския еквивалент на американските Grammy, ще се проведе на 18-и февруари в O2 Арена, Лондон.

Прочетете още