БГ Радио празнува 20-ти юбилей на 3 март!

БГ Радио празнува 20-ти юбилей на 3 март!
3 Март 2021

Точно преди 20 години на 3-ти март 2001 година с грандиозен концерт на площад Александър Батенберг стартира най-българското радио в страната – БГ РАДИО. Първата песен, която прозвучава в ефира на радиото е „Моя страна“ на вечния Емил Димитров. От първия ден на излъчването си до момента БГ Радио е единствената радиостанция, която излъчва само и единствено българска поп и рок музика. Мисията на медията вече 20 години е да подкрепя и популяризира българските изпълнители и култура. БГ Радио е уникално като идентичност и като формат и вече двайсет години озвучава ежедневието на слушателите си както със златни български песни, така и с най-актуалните родни хитове.



За тези 20 години, в ефира на  БГ Радио са прозвучали над 5000 премиери на нови песни, стотици хиляди часове българска музика и десетки класации обединяващи най-любимите песни на слушателите. Вече 20 години, освен че популяризира българска музика, БГ Радио се стреми да награждава и най-заслужилите с музикалната индустрия. Вече 20 години част от културния календар на страната са Годишните Музикални Награди на БГ Радио. Най-престижното музикално отличие за съвременна българска музика.

За рождения си ден БГ Радио прави подарък на феновете на българската музика. Днес, на 3-ти март, в най-новото мобилно приложение radioplay – любимите радиостанции на едно място, стартира изцяло нов специализиран канал – БГ Радио 20. Каналът ще включва изпълнения от 20 годишната история на радиото - от първия концерт на пл. Александър Батенберг през 2001г. до последната церемония по връчване Годишните Музикални Награди през 2020г. Слушателите ще имат възможност да чуят някой от най-запомнящите се и емблематични изпълнения на сцената на БГ Радио. Сред тях ще бъдат "Бъди какъвто си" в изпълнение на Звезди и Мариана Попова от 2001 г, "Тази вечер аз съм хубава" на Дони и Нети  от 2002 г, "Минаваш през мен" на Каризма от 2005,  "Да е влюбен този свят" на Камелия Тодорова и Те от 2007, "Клетва" в изключителното изпълнение на Кирил Маричков и Сигнал, както и впечатляващото изпълнение на "Ти дойде" на Лили Иванова и Васко Василев от 2013 г. и още много.

Освен новия ексклузивен канал, който стартира в мобилната апликация radiopay за юбилея на БГ Радио, през целия ден на 3ти март ще звучат специално записани поздравления от Лили Иванова и още много звезди. От 13:00ч. до 17:00ч. ще се състои извънреден празничен ефир "Любими песни за любимо радио“ с водещ Атанас Стоянов. Ще чуем специално интервю с Васил Найденов, който ще поздрави БГ Радио за рождения му ден и ще разкаже своите спомени от създаването му и ще сподели за най-вълнуващите си моменти, свързани с БГ Радио през изминалите 20 години.

През целия март, в ефира на БГ Радио слушателите ще могат чуят интересни факти от 20 годишната история на най-българското радио. Ще си припомнят някой от най-знаковите събития в историята на БГ Радио, както и много любопитни и интересни факти.

Тази неделя, 7-ми март, от 23:00 часа по БНТ ще се излъчи празничен епизод на музикалното предаване „БГ Версия“, което ще включва някой от най-емблематичните изпълнения от първи и втори сезон на предаването.

 

Прочетете още