5 съвета за щастлива лятна ваканция

5 съвета за щастлива лятна ваканция
18 Юни 2019

Независимо дали ще прекарате ваканцията на морето или в чужбина е важно да се отпуснете, насладите и да извлечете максималното от почивката.
Предлагаме ви няколко съвета, които могат да помогнат на приятното прекарване и да засилят положителните впечатления през отпуската.

1. Планирайте от рано 

90% от хората казват, че най-добрата ваканция, която са изкарвали, е била планирана повече от месец предварително. Планирайте също и приключенията, които търсите. Някои хора обичат да скачат с бънджи или с парашут, докато други предпочитат само да гледат. Ваканциите са най-вече възможност за нови преживявания. Опитайте се да измислите такива, които смятате че ви обогатяват и успокояват и пробвайте поне по едно от тях. Научаването на нещо ново е чудесен стимул за мозъка.

2. Проучете мястото, където отивате

Запознайте се добре с локацията на мястото, където отивате. Дори и да не шофирате вие, е хубаво да сте информирани. Проучете как ще се придвижвате в курортния град. Има ли градски транспорт? Доколко ще се справяте пеша. 

3. На почивка с приятели

За една добре изкарана почивка голямо значение оказва и компанията, в която се намираме. Ето защо е важно да сме с хора, с които ни е добре и знаем, че ще се забавляваме. Изберете най-добрите си приятели и стягайте куфарите.

4. Не се стремете да посетите всяка атракция 

Някои хора изготвят доста тежък график за почивката си. Не е нужно да посетите абсолютно всяка атракция, която съществува на съответното място. Иначе има опасност вечер да се върнете в хотелската си стая, преуморени от километри обикаляне, а идеята е да си починете.

5. Без служебен телефон 

Кажете предварително на шефа си, че няма да е възможна връзка с вас. Не проверявате служебния и-мейл и зарежете служебния телефон у дома. Предварително уредете колега, който да поеме вместо вас неотложни неща, ако има такива. И като говорим за работа, от другата страна на тази плоскост е личният живот. 63% от двойките смятат, че пътуванията заздравяват връзката им. Така че, ако ви се струва, че имате нужда от разнообразие, планирайте веднага почивка с половинката си, дори и само за един уикенд.

Прочетете още