Житейските правила на Пипи Дългото чорапче

Житейските правила на Пипи Дългото чорапче
17 Септември 2018

Пипи Дългото чорапче се превръща в една от най-любимите героини на малки и големи, оставила светла следа в милиони деца и възрастни. И с настъпването на края на ваканцията и по случай днешния първи учебен ден, решихме да ви разсмеем със забавните крилати фрази на най-вещата по темата за мечтите, щастието и свободата – Пипи … 

Нека си припомним някои от житейските правила на Пипи Дългото чорапче:

"То наистина не си заслужава — каза Пипи. — Големите хора никога не се забавляват. Имат само купища неприятни работи и глупави дрехи, и мазоли, и данък общоход. — Пък и не умеят да си играят — отбеляза Аника. — Уф, като си помислиш, че чисто и просто трябва да пораснеш! — Кой е казал, че трябва, възрази Пипи. — Ако не се лъжа, тук някъде има едни хапчета… Едни много хубави хапчета за хора, които не искат да пораснат."

 "Да, много е грозно да се лъже. Но понякога забравям това, разбираш ли?"

"Защо вървя заднишком ли? Не живеем ли в свободна страна? Човек не може ли да върви както си иска? Освен това ще ти кажа, че в Египет всички си вървят така и никой не го смята за странно. Обиколила съм цялото земно кълбо и съм виждала много по-особени неща от хора, които вървят заднишком. Какво ли бихте казали, ако ме бяхте видели да ходя на ръце, както правят в Индокитай?"

"Ние живеем, за да правим добро на другите хора. Аз например, живея само заради това. А другите хора, интересно те за какво живеят?"

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите."

"За да се научиш да свириш на пиано без пиано, са необходими страшно много упражнения."

 "Най-важното за малките деца е да знаят ред. Особено, ако сами си го определят."

"Когато порасна, ще стана пират! А вие?"

Прочетете още