В Китай откриха най-големия стъклен мост в света

В Китай откриха най-големия стъклен мост в света
https://2.bp.blogspot.com/
30 Август 2016

В Китай официално бе открит най-дългият в света стъклен мост. Той е прехвърлен над Гран Каньон в Националния парк Чжанцзяцзе в провинция Хунан. Дължината на моста е 430 метра, ширината – 6 м, а височината на която е разположен – 300 м над земята. По данни на Синхуа за строителството на моста-рекордьор са използвани 99 трислойни свръхздрави панели от стъкло. Изграждането му струва 3.4 милиона долара.

Стъкленото покритие на моста е преминало близо 100 теста за безопасност, за да бъдат конструкторите напълно убедени, че съоръжението може да издържи едновременно тежестта на 800 човека., предаде БГНЕС Направени са също така изпитания и за устойчивостта му при изменение на температурата на околната среда и разклащане от вятъра.

Пред касите за билети за преминаване през моста от ранна сутрин се вият опашки, съобщават китайските медии. Днес е първият ден на практическо изпитание на моста, затова преминаването по него на посетители е ограничено, както броят на хората, намиращи се на него едновременно, е сведен до 600 души. Максималният брой на желаещите да го посетят на ден е 8000 души.

Предишният рекорд за дължина на стъклен мост също принадлежи на Китай. През есента на 2015 г. в Националния парк Шинючжай бе открит стъклен мост с дължина 300 метра, разположен на височина 180 метра. Той бе наречен "Мостът на героите".

Прочетете още