The Chainsmokers с "Грами" в категория: "Най-добър денс запис"

The Chainsmokers с
16 Февруари 2017

The Chainsmokers бяха номинирани за три награди Grammy® в категориите „Най-добър нов артист“, „Най-добро поп изпълнение от дуо или група“ за „Closer” с участието на Halsey и за „Най-добър денс запис“ за “Don’t Let Me Down” с участието на Daya и спечелиха заветната статуетка именно в категорията: "Най-добър денс запис", за парчето Don't let me down".

Алекс и Дрю успяха да се наложат на световната EDM сцена с различното и многообразно звучене на музиката, която създават, а успехът на синглите им ги превърна в най-горещия артистично-продуцентски тандем в момента. Характерното им звучене е повлияно от инди, прогресив и поп музиката, а ремиксите им са сред топ предложенията в клубовете по целия свят. Развитието им като продуценти и автори доведе до създаването на два от най-големите хита на годината (“Closer” и “Don’t Let Me Down”), а оттам и в един от най-успешните дебюти в историята на музиката. През 2016-та Chainsmokers бяха номинирани още за: четири Американски музикални награди, две музикални награди на Билборд, две Teen Choice Awards и две награди на MTV Video Music Awards. Дуетът е сред хедлайнерите на най-големите фестивали и сцени в света включително SXSW, Ultra и Coachella, както и в програмата на последните издания на Американските музикални награди и 2016 MTV Video Music Awards.

Също така, The Chainsmokers бяха отличени на Американските музикални награди 2016 в категорията "Favorite Artist – EDM".

Прочетете още