Съоснователите на Instagram напускат компанията

Съоснователите на Instagram напускат компанията
25 Септември 2018

Съоснователите на социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа Instagram, Кевин Систром и Майк Крийгър се оттеглят от компанията.

Систром и Крийгър създадоха Instagram през 2010 г., а през 2012 г. популярната социална мрежа беше купена от Facebook за 1 милиард долара.

Систром, главният изпълнителен директор на приложението коментира, че се оттеглят, за да "опознаят любопитството и творчеството", съобщава BBC. Анализатори определят Instagram като една от най-добрите, ако не и най-добрата придобивка на Марк Зукърбърг.

"Сега сме готови за следващата стъпка. Изграждането на нови неща изисква да се отдръпнем, да разберем какво ни вдъхновява и съответства на това, от което се нуждае светът, това е, което планираме да направим", обяснява Систром.

Марк Зукерберг коментира, че Instagram отразява "комбинираните творчески таланти" на основателите. "Научих много от работата с тях през последните шест години и наистина се забавлявах. Очаквам с нетърпение да видя какво ще измислят и направят", допълва той.

Прочетете още