Рекорден брой спортни клубове на Живей Активно! 2016 в Бургас

Рекорден брой спортни клубове на Живей Активно! 2016 в Бургас
29 Август 2016

Точно в 10:30 ч. на 10.07.2016 г., пред Пантеона в Морската градина официален старт на второто поредно издание на Живей Активно! в Бургас дадоха Руска Бояджиева – Зам. кмет по европейски политики и околна среда на Община Бургас, Нели Ангелова – Мениджър „Корпоративни връзки” в Нестле България и родни спортни величия. Легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев, олимпийската и световна шампионка Тереза Маринова, обичаният баскетболен треньор Тити Папазов и емблематичният волейболист Евгени Иванов-Пушката бяха само част от звездите, които взеха участие в най-мащабната кампания тази година. Сред подкрепилите ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Бургас бяха и Радостин Кишишев, Иван Атанасов, Цветан Попов, Иван Попов, Петко Маринов, Мартин Пенев, Огнян Томов, Антон Коджабашев и други, които се присъединиха към посланието на инициативата.

В тазгодишното издание се включиха 20 местни спортни клуба, които превърнаха Живей Активно! 2016 в истински празник на движението и спорта. Рекордният брой спортни клубове и организации, подкрепили инициативата, спомогна активният ден на открито да зарадва хиляди жители и гости на града с множество разнообразни предизвикателства.

Живей Активно! 2016 Бургас започна точно в 10:00 ч. от три различни локации, от където последователите на балансираното хранене и активния начин на живот бяха поведени към една обща точка – Пантеона в Морската градина. От Моста в Морската градина Тити Папазов и Тереза Маринова стартираха велопоход. От Графичната база заедно с Ангел Ковачев, Tempish Bulgaria и Ролер школа Бургас потеглиха почитателите на ролерите и скейтборда, а пешеходният поход, воден от Евгени Иванов-Пушката и Данчо Йовчев, тръгна от Културен център „Морско казино“. Трите активни лъча се събраха пред Пантеона, където на официална церемония бе даден старт на Живей Активно! 2016 в Бургас.

В продължение на неделния ден край морето ще се състоят множество разнообразни дейности: семейни игри, волейбол, футбол, водна топка, Heal Fit Gymnastics и забавления за домашни любимци. Още в 11:00 ч. в Морската градина беше поставено началото на активности като: сладоледени игри за двойки с NESTLE Ice Cream и Лео Бианки, игри на открито и Heal Fit гимнастика с АСЕМ; щафетни игри в компанията на Тереза Маринова; PURINA игри за домашни любимци и техните стопани с треньора Асен Аролски и рапъра Играта; художествена гимнастика с КХГ „Черноморец“ и освежаващи демонстрации по водна топка. Паралелно на плажа се провеждат турнири по футбол и волейбол с Евгени Иванов-Пушката, а любителите на водните забавления се наслаждават на сърф и stand-up paddle board. На голямата сцена на Пантеона в Морската градина гостите се забавляват с много танци, зумба, Kango Jumps, табата, музика и добро настроение.

В 18:00 ч. празничният завършек на активния ден ще събере на сцената на Пантеона едни от най-популярните и обичани български изпълнители. Специално за феновете в Бургас хип-хоп певицата Сантра ще изпълни своето ново парче „В твоя чест”, а Павел и Венци Венц ще взривят публиката с хита „SeTaaBrat”. В грандиозния концерт, който стартира точно в 18:00 ч., ще се включат още чаровната Дивна с „Мойта музика“ и дългогодишните лица на Живей Активно! Лео и Играта с „Mr Comandante“ и много други хитове.

Любителите на активния начин на живот, които са събрали печати от всички локации ще участват в томбола и могат да спечелят страхотни награди. Организаторите от Нестле България са подготвили един незабравим ден, съвместно с Община Бургас. Всички, които искат да получат повече информация за Живей Активно!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 240 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Община Варна, Община Бургас, Община Пловдив, радио City, радио NRJ, БГ радио, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.woman.bg, uchi.bg, www.actuactualno.com, www.iwoman.bg, www.sportlive.bg и www.kmeta.bg.

Прочетете още