Том и Джери се завръщат в игрален филм! 5 любопитни факта за oбичаните от поколения герои

Том и Джери се завръщат в игрален филм! 5 любопитни факта за oбичаните от поколения герои
24 Октомври 2018

Известните и любими на поколения анимационни герои Том и Джери оживяват в игрален филм. От Warner Bros. обявиха, че са започнали работа по екранизацията на игрална версия на анимационната поредица „Том и Джери“. Начело на режисьорския стол на филма ще застане Тим Стори. Той нашумя с комедийната поредица „Ченге за един ден“.

„Том и Джери“ безспорно е един от най-популярните анимационни сериали на всички времена. Приключенията на вечно враждуващите котка и мишка са представени за първи път от пионерите в анимацията Уилям Хана и Джоузеф Барбара в поредица късометражни филмчета още през 1940 г. От тогава с тях са излезли редица сериали. През 1993 г. е реализирана и пълнометражната анимация „Том и Джери: Филмът“.

Ето 5 любопитни факта за „Том и Джери”, публикувани от британския в. Daily Express: 

► При първата си поява рисуваните персонажи се наричат Джаспър и Джинкс. 

► Имената Том и Джери са предложени от аниматора Джон Кар, който печели вътрешен конкурс сред служителите на студио Metro Goldwyn Mayer, което продуцира поредицата. 

► Създателите на Том и Джери - аниматорите Уилям Хана и Джоузеф Барбара, по-късно основават собствено студио, на което телезрителите дължат любими поредици като "Семейство Флинтстоун", "Скуби-Ду", "Мечето Йоги", "Топ Кет", "Смърфовете". 

► Оригиналната поредица, продуцирана от Metro Goldwyn Mayer в периода 1940-1958 г., включва 114 кратки анимационни филма. Седем от тях печелят награда „Оскар“.

► През 1972 г. в Шарджа - град и емирство в ОАЕ, е издадена серия пощенски марки с ликовете на анимационните Том и Джери.

Прочетете още