Нов албум от Beyoncé - "The Lion King: The Gift" излиза в дигитална версия

Нов албум от Beyoncé -
19 Юли 2019

23-кратната носителка на награда Grammy Бионсе е изпълнителен продуцент, артист и съавтор в новия албум „The Lion King: The Gift“. Албумът е музикална ода към класическата история на Disney – „Цар Лъв“. Beyoncé е част от звездния екип на филма като озвучава образа на Нала, най-добрата приятелка и след това любима на главния герой – Симба, озвучаван от Чайлдиш Гамбино. Римейкът на „Цар Лъв“, режисиран от Джон Фавро, включва и новата песен на Бионсе - “Spirit”. Изключително въздействаща песен е написана и продуцирана от Бионсе и Лабринт и е част както от саундтрака към филма, така и от новия албум “The Lion King: The Gift“ и е налична във всички дигитални платформи за даунлоад и стрийминг.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

За записите на „The Lion King: The Gift“ Бионсе кани редица успешни артисти заедно с някои от най-значимите африкански изпълнители, за да отдадат почит както на емблематичния филм, така и да покажат на света автентичното звучене на африканската музика. В албума участват артисти като Джей-Зи, Фарел Уилямс, Чайлдиш Гамбино, Кендрик Ламар и други. Включени са и откъси от оригиналните аудио реплики от филма. Албумът излиза в дигитална версия днес (19/07) във всички платформи, а месец по-късно се очаква и премиерата на физически носител във формати CD и винил.

Два дни преди премиерата на албума, Beyoncé представи видеото към “Spirit” в канала си в YouTubе, като за по-малко от 24 часа клипа генерира над 8 милиона гледания. В него се редуват зашеметяващи кадри от континента Африка със сцени от филма. Във визуализацията на песента участва и по-голямата дъщеричка на звездата - Блу Айви.

Прочетете още