Най-търсеното в Google през 2018

Най-търсеното в Google през 2018
13 Декември 2018

Gооglе oбяви peзyлтaтитe oт „2018 гoдинa нa тъpceнe“, ĸлacaция нa нaй-чecтo тъpceнитe тepмини, ĸoятo пpeдcтaвя yниĸaлен обзор и пepcпeĸтивa въpxy вaжнитe мoмeнти и тeндeнции oт изминaващата гoдинa.

Най-голям интерес в търсачката Google през 2018 г., очаквано, е било Световното първенство по футбол в Русия. Но общо в класацията за света - седем от най-търсените в Google са починали знаменитости, например майстор-готвачът Антъни Бурдейн, физикът Стивън Хокинг, дизайнерката Кейт Спейд.

Сред най-търсените е и филмът "Черната пантера", сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Британската кралска сватба предизвика голям интерес и сред българите, като церемония попада в топ 5 при събитията, а Меган Маркъл е на шесто място сред най-търсените личности за годината.

В България най-търсени са Истанбулска конвенция, GDPR (Общ регламент относно защита на данните). Два български филма "Дъвка за балончета" и "Лили рибката" се включват в топ 5 на най-търсените филми от България. Очаквано, сред водещите спортни събития на родна земя е Кубрат Пулев и мачът му с Хюи Фюри. Олимпийските игри, Уимбълдън, турнирът в Австралия и мачове от вътрешното първенство също доминират в класацията.

Прочетете още