Музикално вдъхновение в цитати - Amy Winehouse! Днес се навършват 35 години от рождението й

Музикално вдъхновение в цитати - Amy Winehouse! Днес се навършват 35 години от рождението й
Снимка: IVO GARCEV
14 Септември 2018

Ейми Уайнхаус е родена на 14 септември 1983 г. в Лондон и днес трябваше да празнува своя 35-и рожден ден.

Уайнхаус добива популярност със специфичния си стил на пеене, който включва соул, фънк, джаз, рок и R&B. Дебютният й албум Frank (2003) беше одобрен от критиците в родната Великобритания и номиниран за Mercury Prize. Следващият й албум Back to Black (2006) достигна до шест номинации за награди Грами и спечели пет, правейки нов рекорд за най-много спечелени призове от жена в една нощ. Back to Black превърна Уайнхаус в първия британски изпълнител с пет награди, включително три от Големите Четири: Най-добър нов изпълнител, Албум на годината и Песен на годината. През 2007 г. Ейми печели Brit Award за Най-добра британска изпълнителка, въпреки че е номинирана и за Най-добър британски албум.

През 2008 г. Ейми се сблъсква и със здравословни проблеми, които застрашават не само кариерата, но и живота ѝ. Проблемите на певицата с наркотиците и алкохола, също така и самоунищожителното ѝ поведение, се превъръщат в редовна тема за таблоидите от 2007 г. до нейната смърт.

На 23 юли 2011 г. Ейми е открита мъртва в апартамента си в Лондон. След аутопсията не са дадени причини за смъртта, но според резултатите от направените токсикологични тестове в кръвта на певицата няма следи от наркотици, а от алкохол. Бащата на Ейми — Мич Уайнхаус, откровено споделя, че дъщеря му все още е имала проблеми с алкохола и не е успявала да контролира страстта си към него след няколкоседмично въздържание.

Днес сме подбрали някои фрази, които ни разкриват що за личност е Ейми Уайнхаус. Почерпете доза вдъхновение:

"Никога не лъжи този, който ти се доверява. Никога не се доверявай на този, който те е лъгал."

"Няма смисъл да се говори нищо друго освен истината."

"Най-голямата грешка, която могат да направят родителите, е да заченат детето си при лоша музика."

"Ако ме гримират твърде много, всичко завършва с това, че аз просто заприличвам на нечия леля. А аз искам да си остана себе си!"

"На мен не ми е нужна помощ, понеже, ако аз не мога да си помогна сама, то никой не може да ми помогне."

"Аз не съм една от тези, които се опитват да вземaт своите петнадесет минути слава. Аз съм просто един музикант, и аз се опитвам да бъда честна."

Прочетете още