"Game of Thrones" на първо място по номинации на наградите ЕМИ!

Снимка: Maria Morri
27 Юли 2015

Game of Thrones са на път да пометат наградите "Еми" с 24 номинации! Хитът на HBO се радва на най-голям брой номинации, следван от сериала American Horror Story: Freak Show, който е с 19 номинации. Списъкът беше обявен в четвъртък сутринта.

Виола Дейвис и Тараджи Пи Хенсън са номинирани за "Най-добра актриса в драматичен сериал", за How to Get Away With Murder и Empire. Ако някоя от двете победи, това ще бъде първата цветнокожа жена, която е взела наградата.

Mad Men, който е с последен сезон получи 11 номинации, включително такива за "Най-добър драматичен сериал", "Най-добър актьор в драматичен сериал" (Джон Хам) и "Най-добра актриса в драматичен сериал" (Елизабет Мос). Това бележи окончателния шанс Джон Хам да спечели награда Еми за работата си в сериала. Засега той е получил осем номинации, но все пак трябва и да ги спечели. House of Cards също получи 11 номинации.

За Amazon Златния глобус печели Transparent, който е хит в раздела за комедия, също е с 11 номинации, включително за "Най-добър комедиен сериал" и "Най-добър актьор в комедиен сериал" (Джефри Тамбор).

Конкуриращата стрийминг услуга на Amazon, Netflix, също има причина да празнува. House of Cards и Orange is the New Black са номинирани за "Най-добър драматичен сериал", а новата им комедия, Unbreakable Kimmy Schmidt, е в надпреварата за "Най-добър комедиен сериал".

HBO излезе на върха, с общо 126 номинации. В допълнение към огромния успех с Game of Thrones, телевизионният сериал на мрежата Olive Kitteridge е третият най-номиниран - с 13 номинации, включително номинации за "Най-добри лимитирани серии" и "Най-добра актриса в лимитиран сериал или филм" (Франсис Макдорманд).

BBC в момента е под силен натиск в Обединеното кралство. Като предмет на преразглеждане от правителството, ще бъде Drama for shows с 15 номинации, включително The Honourable Woman, Orphan Black и Wolf Hall. Последният е с осем награди, включително за "Най-добър актьор" - Марк Райлънс.

Номинациите включват Джим Парсънс от The Big Bang Theory за "Най-добре платен телевизионен актьор в САЩ", който е печелил четири пъти наградата за "Най-добър комедиен актьор". Empire пропусна наградата за "Най-добра драма" и мнозина бяха изненадани да видят, че комедията Broad City също не успя да получи номинация.

67-мите "Еми" награди са планирани да се проведат на 20 септември в Лос Анджелис, а Анди Самбърг ще е домакин.

Прочетете още