Дуейн Джонсън отново е най-високоплатеният актьор в света

Дуейн Джонсън отново е най-високоплатеният актьор в света
22 Август 2019

Актьорът Дуейн Джонсън пак е начело в класацията на най-високоплатените актьори в света. През изминалите 12 месеца той е спечелил сумата от 89,4 милиона долара, съобщи списание Forbes. Припомняме, Скалата оглавяваше класацията и през 2016 година, след което през последните две години заемаше втора позиция в подреждането.

Голяма част от високите му приходи са в резултат на успеха на лентата "Джуманджи: Добре дошли в джунглата". Освен това той участва в няколко филма от поредицата "Бързи и яростни", включително последния "Хобс и Шоу", който в момента владее големите екрани, а по-късно тази година ще го видим и в предстоящия "Джуманджи:Следващо ниво".

Доходите на Дуейн Джонсън са резултат от начина, по който са структурирани договорите му с филмовите компании. Поради голямата му известност и добри финансови резултати на филмите с негово участие, компаниите му плащат двуцифрен хонорар в милиони долари, в комбинация с процент от печалбата на всеки филм. Приходите от Холивуд далеч не са единствените, които Скалата изкарва. 47-годишният актьор взима участие и в телевизионно шоу по HBO, като същевременно е и водещ на играта The Titan Games по американската телевизия NBC.

Ето и списъка на Forbes с най-добре платените актьори – мъже в света за последните 12 месеца:

1. Дуейн Джонсън - 89,4 млн. долара
2. Крис Хемсуърт - 76,4 млн. долара
3. Робърт Дауни Джуниър - 66 млн. долара
4. Акшай Кумар - 65 млн. долара
5. Джаки Чан - 58 млн. долара
6. Брадли Купър - 57 млн. долара
7. Адам Сандлър - 57 млн. долара
8. Крис Евънс - 43 млн. долара
9. Пол Ръд - 41 млн. долара
10. Уил Смит - 35 млн. долара

Класацията на най-високоплатените актриси ще бъде публикувана от Forbes в петък.

Прочетете още